Borta bra, hemma bäst!

Hej. Har haft en jättebra resa. Men det regnar. Jag är trött. Galen på min utbytesstudent. Jag vill hem. Till min familj. Mina vänner. Min säng. Min frihet. Ses imorgon Sverige!

Här kommer ett Barcelona-inlägg!

Hej alla hemma i Sverige! Har det toppenbra! Har fått en jättetrevlig och gästvänlig familj. Känner mig nästan som hemma och de hjälper mig med språket. Saken är ju den att de egentligen pratar catalanska här, men för min skull pratar de castellano. Dock blir det mest engelska för när de säger något på spanska blir svaret ofta - ¿qué? Än så länge har vi promenerat runt i B. Varit på berget mouniqe och sett olympiad området, både där de bodde och där de tävlade. Igår var vi i park guell, som hade jättefin utsikt över hela staden, maffigt! Har även varit inne i la sagrada familla, fin och ljus var den, väldigt modern! Gillade att allt symboliserade något! Bland det bästa av allt, är helt klart camp nou! Barcelona - sevilla på bra platser på camp nou. Kändes som jag dött och kommit till fotbollshimlen. Överlycklig var jag! Jag har fått äta tapas, på mysig resturang i stan med familjen till lunch i lördags och havspaella vid stranden med samma igår. Och har nästan börjat gilla musslor! Har ätit det några gånger nu och det är inte så dåligt faktiskt, hehe. Det ända som inte stämmer är vädret, det har endast varit glimtar av solsken och idag har det åskat och regnat hela dagen... Men det sägs att det ska bli finare imorgon och på onsdag, så håll tummarna! Nu aka jag njuta av resterande dagar här nere, för ögonblicket bestående av "påven Johanna" och en burk TriNa! //Josefin

Nyklippt!


Idag har jag varit och klippt mig på skolans frisör salong. Det blev fint, dock syns det inte så mycket. De är treorna som klipper på salongen och vi var typ bland deras första kunder tror jag för det skakade när de började klippa. Min lugnade ner sig och blev nästan stadig i slutet, men Idas skaka så mycket att hon gick iväg och hennes lärare fick ta över!
Hade även möte inför Spanien resan. vi åker kl. 20.50 på onsdag nästa vecka, så om en vecka sitter jag på ett flygplan just nu, exciting!
Nu ska jag krypa till kojs, puss och kram!

Kort dag!Åh, vad skönt det är att sluta tolv. Är då hemma vid ett och det är riktigt skönt! Har nu ätit tacosrullar till lunch och ska snart dyka ner i studieböckerna.
Vet vem jag ska bo hos i Spanien! Han lade tull mig på facebook och gissar då att det är han. De är flera andra som också blivit tillagda och har pratat med folket. Han såg väldigt snäll och trevlig ut, även hans familj, så det ska nog bli bra! Känner mig lugnare nu, hihi!

 


MÅNDAG


Jag är faktiskt ovanligt pigg för att vara måndag eftermiddag! Brukar vid den här tiden ligga gott i min säng och sova... Men nu har jag faktiskt ork att plugga, och då är det bäst att ta tillfälle i akt! Ska därför göra rättskunskapsuppgiften vi fick idag i utbyte mot att sluta. Så kom hem redan kvart i två och har sedan dess pluggat matte. Duktigt. Mamma kunde hämta mig från tåget, och fick övningsköra hem. Två dagar i rad, det börjar arta sig!
Japp, nu väntar plugg, när jag blir klar (om jag blir klar) ska jag belöna mig med llite slapp-tid och ikväll är det träning, mödartiden 20-22...

Allt leder fram till något...

Äntligen fick jag en spark i baken och började! Men det efter lite "låtsas plugg" och lång lunch som blev till några satc avsnitt som blev till att ligga kvar i sängen och tänka "men jag läser lite svenska bok, det är ju i alla fall plugg" som ledde till att jag somnade som drastiskt avböts av ett telefonsamtal som fick mig att inse att jag inte kan ligga och sova nu som ledde till en liten promenad för uppvaknande och frisk luft som ledde till dator, naturkunskap och...

.... cher - believe


Det går bra nu!

singstar & sex and the city


Jag har receptet för en lyckad kväll - en vän, singstar och sex and the city - the movie. Då kan inget gå fel!
Hade det jättemysigt med Mina, vi gick ner och betade av alla mina sex singstar skivor, höll på i två timmar. Har inte använt den på jag vet inte hur länge, men det var kul! Haha, hade så roligt när vi sjöng super truper och Mina hade andra stämman med suppaper-truppaber. Åh, vad jag skrattade! Sedan mös vi ner oss i min säng och såg filmen innan vi kurade ner oss och somnade.
Idag har jag hunnit med frukost, avvinkning av Mina i Jörlanda och övningkörning med pappsen. Gick bra, idag lärde jag mig att växla utan att titta ner!
Nu blir det lite, helst mycket, naturkunskapsplugg. Får se vilket humör jag är på... Men ska sätta mig i sängen med datorn, ett block nk-boken och lite att knapra på så ska det nog lösa sig!
//Josefin♥

Lördag


Hade en mysig kväll, Sverige vann matchen och så skypeade med Merlinda. ♥
Idag har jag undvikit att plugga. Först gick jag genom gaderoben lite, och började planera vad jag ska ta med mig till Spanien, sedan gick jag ut och fotade. Tittar på en spansk serie som jag hittade på teven nu för att komma in i språket lite. Fattar ingenting, hur ska jag klara mig?! Hehe...
Men nu ska jag sätta mig och plugga! Blir en timme, sedan bär det iväg mot bollhallen för match med damerna och ikväll kommer Mina och hälsar på här i Timmervik, mycket trevligt!
//Josefin♥

you keep me smiling


Har haft en härlig dag!
Förövrigt har jag väldigt mycket som händer, med plugg och handbollen så hittar inte riktigt tiden till att blogga. Får se när den kommer, kanske nu...
Hade italienska imorse med steg 3 (går egentligen steg 2) och jag är typ lika bra som de andra, hehe. Matte och filisofi innan jag slutade tolv. Fick springa för att hinna med bussen efter lunch sen. Först körde tant-busschaffisen mitt framför ögonen på mig trots att hon såg mig (!) så fick skynda mig ner till brunnsparken till fots. Väl där springer jag när jag ser 5:ans spårvagn som jag tar för att gå på bussen på Hjalmar Brantning istället för att tjäna tid. Då ska de såklart byta förare och tappar där viktig tid. Över bron var det kö, men såg som tur var att röd fort. stod vid Nils Ericson. Såklart skulle någon av vid frihamnen och väl på Hjalmar fick vi vänta på att spårvagnen framför oss ska köra iväg. När den tillslut öppnar dörrarna ser jag min buss komma och får springa sick sack mellan bussar och människor det snabbaste jag hade och hann! Tack och lov! Denne busschafför var snäll och öppnade dörrarna!
När jag sedan kom hem promenerade jag med Engla ute i blåsten. Hade med mig kameran och mitt nya, fina stativ som jag fått av farfar och fotade vågorna, och mig själv, hehe.
Har även hunnit vara på träning och haft en mysig familjemiddag där alla fyra var samlade, kändes riktigt högtidligt! Nu ska jag se klart fotbollen, sedan blir det nog lite sex and the city!

Ha en trevlig fredagskväll!
//Josefin♥

RSS 2.0