Bucketlist










Fucking Åmål

Blev en blåvit förlust. Krävde en härlig timmes pw. Och systermys. Med pizza. Och fucking Åmål. Så mycket nostalgi. Både från 90-talet med kläderna och från för några år sedan med festerna, högstadiet osv. Och Johan Hult i filmen. Så himla skronkig. På sättet asså! Killar framställs ofta som häftiga och känslokalla i filmer men han är godheten själv och jättekär. Gosigos. Samtidigt måste jag säga att filmen känns lite före sin tid. Den är gjord 1998 och handlar om homosexualitet. Det är 15 år sedan, det känns som det ämnet inte alls var lika accepterat i samhället. Tänk vad få filmer det fortfarande inte görs som berör ämnet. Allt ska vara familjen Svensson i landet lagom. Jag höjer flaggan för budskapet i filmen, som är den enda tillsammans med Patrik 1,5 jag kan komma på som handlar om det, samt att de vågade göra den redan då. 

Håll tummarna att det blir en bra dag imorgon!

Ha tålamod & du kommer ta dig nånstans




Hade en mysig kväll igår med Anna och jullan. Vi åt, pratade och såg jorden runt på 80 dagar som jag lånade av A för två år sedan typ, haha. 

Idag har varit bästa pluggdagen hittills med minst panik! När jag sitter och går igenom de olika modellerna så har jag ändå lite koll på vad de flesta handlar om i alla fall. Och jag har två och en halv dag kvar att lära mig mer. 
Till lunch blev det smarriga pannkakor, lyckades faktiskt väldigt bra! Snart är det Kalmar - IFK som jag ska se (på tv, inte i Kalmar, då hade jag haft ganska bråttom). Mot serieledning!

Kämpar på!




På jakt efter bästa pluggplatsen


Känner ni er förvirrade och lite lätt skräckslagna att jag har rosa påslakan? Va inte det, jag ligger för tillfället i mamma och pappas säng. Tänke testa pluggkarman även här. Den är faktiskt bra, eftersom den inte är min bästa vän som min egen säng är så blir jag inte för bekväm utan får faktiskt lite pluggat. Har kommit på en bra teknik nu som jag tänkte köra på i helgen. Först läser jag igenom alla sammanfattningar i slutet av varje kapitel och skriver ner modeller och sånt. Sen när jag är klar med det så ska jag skriva ner vad varje modell innebär. Fiffigt va?!

Ny dator

Hej! Här kommer första inlägget från min nya dator! Den är fungerande, inte långsam och kommer framöver vara det ställe jag lägger en del bilder på. Så, cross your fingers, kanske kommer ni få några datorskrivna blogginlägg från och med nu.

 

Idag har jag pluggat. (Wow, vilken chock!) Paniken ligger fortfarande över mig och förstör min koncentration så jag får ännu mindre gjort. Men vid klockan två fick jag i alla fall lämnat sängen och fick på mig kläder så nu sitter jag i köket. Detta är faktiskt en bättre studieplats, även fast det tar emot mycket att säga det och att jag vet att jag aldrig kommer överge den.

 

Nej, nu får jag fortsätta för snart kommer Ebba och Emma, och sedan även Alida och Olivia och då blir det fredagsmys i alla fall. Det är helt sjukt att de inte har varit här fast vi gick i samma klass i tre år! Men bättre sent än aldrig! Ska bli kul att träffa dem igen efter att inte ha träffat några av dem på hela sommaren.

 

Tack.

Slapp både redovisa och opponera. Blev även klara med skrivdelen så är grupparbetet klart. Om vi behöver kompletera, vilket vi säkerligen kommer, så får vi reda på det om en vecka. Till dess kan vi inte göra något. Så skönt!
 
Fick pluggat en del på biblioteket under dagen och gick ut och sprang i stan. Sen åkte jag till backaplan och mötte upp pappa så köpte jag en ny dator, yey! En fin 11,6" asus notebook. Blir kalas på handels! Allt är iofs bättre än den gamla kitasdatorn...
 
Efter mitt köp åkte vi in till stan och åt på la vacca med farfar innan fotbollen. Ardner var med och kollade, trevligt! Vi fick se vackra första 30min där ifk ledde med 3-0. Sen gjorde de 3-1 i slutet av första och så blev slutresultatet. Dock ingen kul andra halvlek...
 
Natti!

De 3 p:na

Plugg, panik och promenad. Det är vad min dag bestått av. Förmiddagen var det mycket av det första, en halvtimme av det sista och eftermiddagen har varit fylld av det mellersta. 

Jag har insett att jag är en förmiddagspluggare, på eftermiddagen är jag alldeles för trött och får då panik för att jag inte får något gjort... Men som tur är har jag en fantastisk chattgrupp med klasstjejerna där vi delar med oss av fantastiska tips, stöd och skratt. Den har ändå lugnat mig. 

Nu på kvällen har jag varit produktiv - har gjort en fin tavla med massa post it lappar med Håkan-texter. Han kan också lugna en stressad själ. 

Men nu ska jag skriva vad jag ska säga på redovisningen imorgon kl. 8. Håll alla tummar och tår, be en bön och/eller dansa en nakendans för att vår grupp slipper redovisa! Tack på förhand. 



Bästa promenaden på länge



Dagen blev inte så kass som jag förutspådde imorse. Fick åkt hem tidigt, åt lynch och kollade på satc. Bara andades lite i soffan. Fick pluggat lite. Satte på min repeat lista på spotify på högsta volym, diskade, dansade och sjöng. Så energigivande! Sen gick jag ut på promenad och pratade med Rebecka för första gången sen hon flyttade till London. Så skönt att prata med henne, och få promenera, har saknat båda två. 
Nu ska jag äta lite tacopaj, se frölunda, kanske plugga men framförallt gå och lägga mig tidigt!

Alla rensar fesk i Göteborg



Hade en tung dag igår. Men nu ser vi på det positiva (för det känns som även denna dag kan bli lika tung):
- vi fick lämnat in grupparbetet!
- middag med Nathalie, Hanna och Ida. 
- jag var delaktig i matchtifot och fick en tischa (mina (fick även pappas) nya sovatröjor, perfekt i XL, blir typ en klänning på mig)
- IFK vann med 3-1 och vi ligger nu på ensam andraplats, bara en poäng efter malmö. 

Nu ska jag kämpa mig igenom dagen och fokusera på när jag ligger hemma i min älskade säng igen, längtar galet mycket!

Samlar kraft inför nästa vecka



Regniga söndagar kan ändå vara ganska mysiga. Först träffade jag min alldeles för saknade bästis och sammanfattade den senaste tiden alldeles för fort. Sen åkte jag in till stan och hade pluggdejt hos Hedda med Olivia, Linda och Aida som inte blev plugg utan bara massa tjöt. Men vi fick planerat lite inför nästa vecka iaf som kommer bli en hellweek med grupparbetes inlämning, redovisning och opposition plus tentaplugg som är nästa onsdag. Har typ panik för det är så mycket, har ingen aning om hur en tenta ser ut och läser så långsamt så hinner inte med allt. Det blir så mycket så jag vet inte vart jag ska börja och skiter i allt. Men har ändå den senaste tiden lyckats intala mig själv att det är bättre om jag läser ett kapitel långsamt så kan jag ju i alla fall det så får jag väl hålla tummarna på att det är det som kommer på provet! Men ska kämpa för ett g!! Annars blir det omtenta, och det är ju faktiskt inte hela världen. 
Nu ska jag och Hedda krypa till kojs och ta en tidig kväll. Ska vara i skolan vid nio och jobba med grupparbetet.

Lyckad fredag

Hade en sjukt bra kväll/natt igår! Började med att jag hittade en kappa att ha i höst och vinter som passade superbra på mig. (förutom längden på armarna, men finns det någon jacka som passar mig där? I don't think so!) efter shoppingen åkte jag och mamma till Linné och åt middag på en grekisk restaurang. Jag åt kalvfärsbiff med getost - sååå gott!! Till det tog jag ett glas mousserande vin och en cider, och kände att jag blev väldigt sugen på att gå ut! Så jag hörde av mig till Hedda och frågade ifall hon ville dra en spontanutgång och hon va på, yeeey! Förade hos henne, i slutet kom även Dennis och hakade på. Vi åkte in till Avenyn och kom in på excet. Första gången, vart så lycklig när vi lyckades för har velat gå dit länge! Och vad stort det var! Vi gick vilse när vi skulle utforska stället, haha. Nej men vi gick upp till uteserveringen och tog oss varsitt glas och satte oss vid två killar och tjötade lite till typ tolv då vi förflyttade oss in till schlagergolvet där vi dansa rumpan av oss hela natten! Så himla skojigt. Låtar man kan sjunga och göra en dans till, kändes verkligen som mitt ställe. Vid tre stängde dem så vi åkte hem till H och jag hämtade mina grejer, sen åkte jag tillbaka till centralen och åkte med syster hem som hade jobbat natt. Har nu alltså sovit fem timmar, nu blir det ultraplugg till fem då det blir släktkalas!






Stockholmshelg


Igår åkte jag, mamma och pappa upp till Stockholm. Idag har jag och mamma gått i stan och njutit, hamnat mitt i två demostrationer och hejat på pappa som sprang halvmaran. Jag köpte en kappa som kommer bli bra till hösten och vintern! 
Nu på kvällen vandrade jag, mamma, Linnea och Ernst en ljuspromenad med 100-tals levande stearinljus, fantastiskt vackert!

Berg - & dalbana

Att vänja sig av ett sockerberoende måste vara lika svårt som rökning. Kan inte sitta still, konsentrera mig, humörsvängningar. Bevis på det: ⬆ superbra frukost och härlig morgon utan stress hemma ⬇ cykla i regn, fick ingen sittplats på bussen utan va tvungen att stå brevid en gubbe som va nära att spy ⬆ fick sittplats, kunde sminka mig och fräscha upp mig. ⬇ Grupparbete. Förlåt men vet inte riktigt hur jag ska klara sammarbeta med dem. Kämpa! ⬆ Hamna precis ovanför mitt för tillfället föreläsningsspan så jag kunde kolla in hans nacke ⬇ Gruppen börjar vela. SLUTA NU HAR VI JU BESTÄMT!!! ⬆ Gästföreläsare, första han hade på GU sen han flyttade ner från Umeå universitet. Man ville bara krama honom. ⬇ Sötsuget döda mig. Kunde inte sitta still, trumma med fingrarna, blev trött, ville ha choklad. ⬆ Skoldagen tog slut. ⬇ Missade bussen hem. ⬆ Det kom en extra buss så jag slapp vänta, tack västis! 
Hur ska denna dagen sluta? Bara det inte börjar regna nu när jag ska börja cykla...

Hårdstuderande tjejer

Visst ser vi fokuserade och engagerade? Det var vi faktiskt också! (Observera att jag kollade på föreläsarens power point som han lagt ut på telefonen.) Så för tillfället har man i alla fall kommit ett kapitel fram i boken, och är nu redo för att på egen hand, tillsammans med min gula markeringspenna, attackera kapitel två.


Söndagsplugg

Nu är nollningen slut. Det har varit tre roliga veckor, man har lärt känna många i klassen och känner sig mer hemma bland dem. Men jag är glad att säga att den är över. Nu vill jag komma in i min, faktiskt saknade, vardag. Bli frisk, börja träna igen, få struktur på måltider, inte dricka alkohol varannan dag. Men jag är även taggad på att bli en handelsstudent. Nu sitter jag ute på altanen och pluggar. Första kursen är marknadsföring och det har varit intressant. Det lite jobbiga och ovanliga är att kurslitteraturen är på engelska, begreppen och flytet när man läser är inte helt invant än men det andras förhoppningsvis snart!


Finalbankett

Språkarna är bäst och vann nollningen.
Hade trevligt bordsällskap med nya och gamla umgängen.
För övrigt blev det inte riktigt min kväll, men jag lever på gårdagskvällen som var fantastisk!
Men även ikväll var trevlig, alla var så fina och vi hade goda skratt vid bordet.


God morgon

Grattis till mig själv! Ett år äldre, ett år visare? Det återstår att se, haha!
Fick sång, räkmacka och chokladtårta på sängen imorse. Nu är jag påväg in till Göteborg för näst sista aktiviteten med nollningen. Den sista är ikväll, finalbankett, den ska bli rolig!!


Födelsedagsmiddag

Fina paket, mycket smarrig trerättersmiddag och kvällsdopp i havet.
En riktigt bra fredagskväll och förfirande av födelsedagen!
 

Lördag

Jag är för tillfället värdelös på att dokumentera mitt liv i bilder. Men kvällen har i alla fall spenderats på handelspuben som hälften av alla kvällar denna och förra veckan. Där dansades det mycket vilket jag knte gjort tidigare kvällar, kul!! Sen gick vi hem till en klasskompis som bor i en femma på en tvärgata till Avenyn, sådär 50 meter till Evas Paley. Inte alls nice, verkligen inte!!
Nu börjar man lära känna sina klasskompisar lite bättre. Man känner igen i stort sätt alla språkare, vet vad många heter och lärt känna ett antal. De har två nolleveckorna har varit så givande sällskapsmässigt, och det har varit kul, men jag måste säga att nu längtar jag efter att skolan börjar. Jag vill börja gå på föreläsningar, komma in i rutiner och få struktur på livet. För visst är sommaren helt underbar, men årets sommar har varit så bra att jag nu välkomnar hösten med öppna armar. Jag känner mig redo för mysiga kvällar och hetaigt tentaplugg. Nu kör vi högskolan, bara en dag kvar!!!


RSS 2.0