Kalmar

Håkan var kung igår, som varje gång! Dock spelade han bara genom senaste skivan, 2 steg från paradise + klassikerna och det var lite synd. Gillar mest när det är de gamla goingarna. Men självklart var det superbra ändå!

Sitter nu på hotellrummet med Anna vid min sida. Vi har ätit ben & Jerry i sängen efter en mysig dag här i Kalmar!
När vi kom fram gick vi först runt och kollade lite på stan, åkte sedan ut till Guldfågeln arena och såg kalmar-halmstad. När vi kom tillbaka in till stan åt vi ryggbiff med stekta grönsaker, rödvinsås och klyftpotatis på en grekisk resturang - supergott!
Nu är vi båda trötta, funderar på att gå och lägga oss i jacuzzin, men vet om vi orkar det. Egentligen skulle vi göra det innan glassen, men då var den full med berusade män så det kändes inte så lockande, hehe...
Imorgon ska vi gå och kolla lite mer i stan, se slottet och bara ta dagen som den kommer!

Hoppas ni haft en lika bra lördag som jag!
//Josefin♥


Fredag!





Hade ett jättemysigt minikalas med Mormor och morfar igår. Fick de fina grejorna som vi köpte och åt flygande jakoc och mammas oslagbara daimtårta!

Idag hade jag italienska på morgonen. Ska ha det framöver med steg 3 istället för steg 2 eftersom jag inte kan den tiden som jag tidigare sagt. Och torsdagseftermiddagarna kan inte läraren så nu blir det såhär. Får se hur det  går...!
Nu ska jag vila mig en liten stund för att sedan återvända in till stan och se på HÅKAN HELLSTRÖM!! Åh, det ska bli så mysigt! Är bara lite orolig om var jag får plats, men kommer dit halv fem så in kommer jag väl iaf förhoppningsvis!
Imorgon drar jag och Anna till Kalmar på en liten mysig tripp så vet inte hur bloggandet blir de kommande dagarna. Det återstår att se...

Ha det bra, och hoppas ni får en trevlig helg!
//Josefin♥ 

Vinyl



Åh, tack underbara Mina för den fina presenten - nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått på vinyl! Så fin är den, ska hitta ett speciellt ställe där den kan bo. ♥
Annars hade vi det jättemysigt! Afternoon teat var jättegott, speciellt de grova sconesen! Och som vanligt var det trevligt att träffa Mina igen, så kul att vi har börjat träffas mer regelbundet!
Matchen var spännande. Efter första ledde Kalmar med 2-0, efter full tid stod det 2-2 och det blev förlängning. Det slutade 4-3 till KFF efter att de lagt mål näst sista minuten... Himla skit, men sånt är livet..

Nu ska jag sova. Imorgon har jag min långa dag, slutar tre... Men på eftermiddagen ska jag ha minikalas med m&m och längtar till de fina presenterna som vi var ute och shoppade för någon vecka sedan!
//Josefin♥

den väntande eftermiddagen


Sitter i skolan nu och ska egentligen ta tillfället och plugga, men orkar inte... Har faktiskt gjort lite företagsekonomi! Men nu ska jag dra ner till stan och hämta ut min skatteåterbäring och leta efter löpartrosor. Sedan blir det att träffa Mina och äta after noon tea på fröken olssons som en bra uppladdning inför kvällen semifinal. Matchen ses på plats på Gamla Ullevi med Anna. Låter som jag kommer ha en bra eftermiddag, låt oss bara hoppas på vinst!!

//Josefin♥

pastamedpesto.


Hedrade kära bloggen idag med att äta pasta med pesto till middag!
Bra uppladdning inför kvällens kommande fyspass!
//Josefin♥ 

storm och skyfall


                skjorta  - primark, halsband - second hand, ring - Antibes


Om jag märkt att det blåser och regnar? Jo, tack! Blev våt när jag cyklade fram till bussen, när jag cyklade hem stod jag praktiskt taget still ibland när jag cyklade hem och verkän jag eller Engla gillade promenaden vi behövde ta när jag kom hem...

Idag var jag och bytte min lager två tröja som jag fick i födelsedagspresent till en som var lite tjockare så den funkar bättre till vintern. Lämna även tillbaka en löpar t-shirt som var för liten, men hittade ingen annan som passade så får ta det en annan dag!

På spanskan fick vi ännu en lapp som vi ska fylla i till Barcelona-resan. Men denna gång lät det på henne att de som hade skickat in första lappen skulle få åka med, också vi som fick den nya, och jag håller alla mina tummar!!

//Josefin♥

Varför börjar alltid veckan med måndag?


Usch, vad trött jag var imorse! Gick t.o.m. och lade mig igen efter frukost. 5 minuter, men ändå! Om man ser på de 35min jag har innan jag ska gå ut genom dörren är det rätt mycket..
Skolan flöt på - hade repitition på naturkunskapen där vi ska ha prov om en vecka. Ska nu gå och göra uppgifter inför det. Svenskan var bara genomgång, engelskan var chill - jag och Nathalie satt och skapade skumma engelska ord, med hjälp av Ida... eller?
Sista lektionen var rättskunskap som faktiskt var rätt effektiv. Gick iaf genom lite och fick veta när och på vad som vi ska ha prov på!

Nu ska jag då försöka övervinna min trötthet, wordfeud- och Beverly Hills lust och plugga lite nk och matte.. Ikväll blir det träning!
//Josefin♥

3 km närmare gbg-varvet

Vaknade av att åskan bullrade imorse. Klockan 7. Gick då upp och lagade pannkaksfrukost, så något gott kom med den tidiga morgonen!
Räknade sedan lite matte som gick så dåligt att jag helt tappade humöret... Bestämde mig då för att gå ut och springa. Och jag sprang 13km! Tre kilometer längre än jag någonsin gjort tidagare - är stolt över mig själv! Kändes väldigt stelt i början, men kom ändå in med en snittid på 5:59min/km och det är vad jag brukar ligga på så är nöjd!
Nu ska jag vila och plugga lite. Sedan blir det in till stan och se när änglarna möter malmö - kom  igen blåvitt!

När det kändes som tyngst, blev det genast lättare när man hörde denna låten i lurarna.
Hej hej Monika - Nic and the family


//Josefin♥

the social network



De fina värmeljushållarna jag fick av Emilia i födelsedagspresent!


Jobbade en och en halv timme, tjänade 220kr - ja tack!
När jag kom hem fortsatte jag att läsa naturkunskapen, tog mig en eftermiddagslur och hade en trevlig familjemiddag.
Efter att jag tagit kvällspromenaden med Engla såg vi på the social network. Filmen om facebooks uppkomst! Den var bra, men litekomplicerad. Både för att den hoppade mellan olika tider, men även allt datasnack som jag inte fattar något av, haha. Men intressant att veta detta fantastiska nätverks uppkomst som man inte klarar en dag utan..!

//Josefin♥

Nu blir det jobb!


God morgon kära vänner!
Lyckades somna tidigt igåårkväll vilket ledde till att jag var uppe med tuppen klockan åtta. Gjorde då min specialitet till frukost - grahamsgröt med mosad banan och kanel. Har även hunnit läsa i genom en del av sidorna vi ska ha på naturkunskapsprovet om en vecka. Rätt nöjd att jag tog tag i det!
Nu ska jag iväg och jobba på förmiddagen, sedan blir det vila och plugg. Får se vad det blir mest utav...
//Josefin♥

Chokladbollstårta


Ända sedan jag var liten har jag alltid funderat på hur en chokladbollstårta skulle smaka...
Så idag slog jag till och bakade en! Och det blev faktiskt gott! För er gottegrisar där ute ska jag skriva reseptet på världens enklaste tårta! Dessutom innehåller den inget smör vilket gör den nyttigare, funkar såklart även för vanliga chokladbollar.

1dl kesella kvarg
3dl havregryn
4msk strösocker
1tsk vaniljsocker
2msk kakao
2msk kaffe

dekoration:
40g blockchoklad
kokos flingor

Blanda alla ingridienser. Hacka gärna havregryna för att få en slätare smet. Lägg smeten i en liten form och smeta över smält blockchoklad och kokos. Ställ i kylen och ät när du känner!

Nu ska jag mysa med sex and the city och njuta av att det är helg. Hoppas ni har en trevlig fredagskväll allihopa!
//Josefin♥

Solen lyser, himlen är blå !



God morgon! Första dagen på hela veckan som solen är framme, alltid trevligt!
Nu ska jag ta och cykla iväg mot skolan, endast två lektioner sedan är det helg!
Hoppas ni får en trevlig dag!
KRAM!

Kalas.


Hade en jättefin födelsedag med massa kärlek, tack alla! ♥

Idag har jag varit väldigt trött, Ida sa det till mid - " nu får du ta och rycka upp dig, Josefin!" Haha, därför har jag bestämt mig för att ta en tidig kväll och lägga mig nu. Har pratat med underbara Merlinda i telefonen nu, så kan somna med vetskapen om att jag kommer träffa fantaskiska vänner i morgon! Känner mig överfull med kärlek just nu! Ska gå och pussa och ge lite till mamma!

Kärlek till er och puss! ♥

Födelsedag!



Wiie, grattis till mig! Idag fyller jag 17 år!

Hade en perfekt morgon - de kom in och sjöng för mig och jag fick presenter. Ett par handbollskor, löparkläder, de sista säsongerna av Beverly Hills, värmeljuslycktor och nästan det bästa av allt - en minitårta specialgjord till mig av Emilia! Med färska, krossade jordgubbar och geishafluff inuti - muuuuums!!
Sedan gick jag upp och fick pannkaksfrukost!
Bussen var dock tjugo minuter sen, men det kan jag leva med. Hade matte, svenska med läxförhör och film och sist idrott där vi spelade soft ball.
Nu ska vi snart ha släktkalas! :)

Tack för alla fina gratulationer och kramar jag fått idag! ♥
//Josefin

Dear day



     byxor - JC, tröja - ullared, halsband - second hand, kasse - Håkan Hellström♥, skor - skopunkten

Spanskan imorse var riktigt seg, repition av dåtid... Företagsekonomin är rolig för där får vi göra en årsbudget. Jag tycker det är roligt att kolla runt och se hur mycket allt kostar. Dock får det mig att vilja bo kvar hemma när jag läser på högskolan, det kostar att leva!
Sista lektionen var naturkunskap då typ en tredjedel av klassen var där, haha! Slutade tolv och var hemma vid ett, så gjorde då scones till lunch.
Nu har jag bakat tårtbotten till kalastårtan imorgon. Emilia ska göra resten, hoppas den blir god!
Nu är det bara en dag kvar - imorgon blir jag 17! Wiie, när det gäller födelsedag är jag som en liten flicka igen, hihi!

//Josefin♥


"Det är okej att känna"


Höstens skor


Åh, måste ju visa mina nya inköp!
Tre par underbara skor som ska pryda mina fötter under hösten! Var på skopunkten i fredags med Merlinda och köpte de bruna, acne pistol-kopiorna, de andra reserverade jag på Bäckebol för de fanns inte i 37 på Backaplan, så de var mamma och pappa och hämtade i lördags. Och jag är supernöjd! Lite av varje - ett par klack, ett par låga och ett par stövlar!
Och en annan bra sak med skopunkten är priserna - betalade 750kr för alla tre, eftersom de har 3 för 2.

Looove! ♥

Friendship


Måndag igen. En hel vacka framför oss...
Idag säger vi grattis till Alida som fyller år! :)
I skolan hade vi redovisning på svenskan. Gick sådär, haha. Som tur var var det ingen stor grej så det spelade ingen roll.
Och så fick vi en hollänsk utbytesstudent till klassen! Han ska vara i här i ett år och kan ingen svenska, men söt är han, hihi! Det pinsamma är att ingen förstår vad han heter, stackarn!
Nu ser jag på sista avsnittet av Beverly Hills som jag har hemma. Hoppas på att få nästa säsong i födelsedagspresent...!

//Josefin♥

Lycka, glädje, kärlek, uppmuntran, förtroende, värme, trygghet, uppskattning ♥




Hade en mysig och trevlig middag med tjejerna igår - tack brudar!
Fick fina presenter, åt god mat (och tårtan blev yummie!) och gott sällskap. Hade gjort små lappar som jag hade satt ut, en på varje tallrik. Och varje sådan här lapp stod det ett ord som för mig beskrev vänskap. ♥
De åkte hem runt tolv, och då fick jag, Ida, Annie och Anna en kvällspromenad på tre kilometer eftersom Annies föräldrar hade lagt till båten i Timmervik. Saken var bara den att de låg inte alls där, utan i Aröd vilket är längre än vad vi räknat med...
Hade nattligt sällskap iform av Ida, jättemysigt! Vi låg och pratade en stund innan vi somnade. Nu har jag varit och lämnat av henne vid bussen. Ska ta en promenad med Engla och räkna lite matte så jag kommer i fas med planeringen.

KRAM!

Maräng


Hade en superkul kväll igår! Var på klassfest inne i stan och hade jätte roligt! Dansa, tjöta och njöt av gott sällskap. Mer sånt får det bli!
Idag får jag förbereda inför kvällen då det vankas middag med tjejerna. Nu på förmiddagen har jag gjort marängbottnar till efterrätten. De ser faktiskt ut att bli riktigt bra! Hoppas bara att den hinner bli klar för den ska stå i frysen ett bra tag. Men annars äter vi den ändå! Hur fel kan det bli?
Sitter även och lägger in musik på iTunes som jag sedan ska ladda över till iPaden.

Hoppas ni har en bra lördag!
//Josefin♥

Off to school


I send my love with a cookie


                 -- kofta - H&M, tunika - twilfit, halsband - second hand --


Först och främst vill jag tacka underbara Merlinda för de goda kärleksmumsen som hon bakade till mig ! ♥

Skolan som vanligt på förmiddagen. Torsdagar är de längsta dagarna, men det flöt på rätt bra ändå. Sista lektionen innan lunch är matte och det är faktiskt helt okej så man står ut!
  Och så hade jag min första italienska lektion. Det var jag och en annan tjej, Veronika, som går steg 1 som var där. Kommer nog bli trevligt med italienska detta året! Plus att detta är oftast den enda lektionen jag kommer ha i veckan, så får sovmorgon på fredagar ändå. Niiiiice!

Nu ska jag se ett avsnitt bh och sedan läsa slut min bok, Elsas värld, har bara några få sidor kvar!
//Josefin♥


RSS 2.0