I Egypten

Hej!

Sitter nu pa ett internet cafe i Egypten. Vi har det bra, det ar varmt och skont, ca 30grader. I natt var jag och mamma och besteg berget dar moses fick sina uppenbarelser. Det var kul, men kallt. Kandes nastan som hemma i Sverige... Nu ska vi ga och shoppa. :)

Ha det sa bra! :D

Kramar
\\Josefin

Ny bloggdesign

Hejsan alla!

I söndags pratade jag med Emma och hon ville ha hjälp med sin blogg. Jag fixade den, och fick stor lust att fixa min med som sett ut på samma sett nu ett tag. Är riktigt nöjd med resultatet, hade kanske behövts finslipa lite mer, men det hinner jag inte. Vad tycker ni? Blev det fint? :)

Nu ska jag packa klart det sista, raka min håriga ben och sedan lägga mig tidigt. Planet går imon runt 7 på morgonen, så får vakna vid 5 kanske... ;)

Ni får ha en underbar vecka och början på lov ! :D

//Josefin♥

till Egypten !

Imorgon drar jag iväg från kalla Sverige, ner till Egypten. Det ska bli grymt härligt. Det är ca 30grader där nere. :D

Idag har jag varit i skolan, men mådde inte så bra, så fick åka hem. "/ Hoppas bara jag bli frisk så det blir en bra semester !

Kommer hem nästa onsdag. <3

//Josefin♥


handbollsmatch i kungälv

För en stund sen kom jag hem från handbollsmatch i Kungälv. A-herrarna och däribland våra tränare spelade match mot kungälv. De förlorade med 42-29.... Inte jättebra kanske, men det var kul att se hur killarna spelade och aggerade på planen. Och det är ALLTID kul att titta på handboll, speciellt med snygga killar på plan. (Y) ;)
Jag och Anna skrev ner alla saker som de ska tänka på, som de har sagt till oss att vi ska göra, men som de själva inte gör! :P Haha, den lappen ska anna lämna på onsdag och då är inte jag med. Pinsamt... :P

//Josefin♥


med tjejerna

Hejsan!

Hade en trevlig kväll igår. Ellen och Emma kom lite senare, så medans vi väntade på dom gick vi en rundtur i Annas hus och pratade. När de hittat dit åt vi hemmagjord pizza. Efter maten förflyttade vi oss ut till garaget, där hon har ett eget rum med bäddsoffa, sakkosäckar, och nu även en tv som du kan se något på. Innan hade hon en liten, tjock som hade mindre skärm än datorn, men nu har hon köpt en ny, fin. Vi spelade buzz och tittade på Hannah Montana the movie. ;) Har inte sett serien, men den var väl helt okej. Killen som är med är iaf GRYMT snygg. ;D Men det blev en mysig kväll! :) <3

Haha, där fick ni lite bilder från gårdagskvällen! :D Gillar bilden på jullan och mig, när hon sitter och posar och jag bara kollar skumt på henne. Den bjuder jag på. xD
Under middagen satt Ellen och sjöng massa låtar från nicke och mojje, och alla de där programmen. Väldigt vackert, och så kunde hon hela texterna, haha. ;)

Nu ska jag städa, plugga och packa...
//Josefin♥


kväll hos anna

Nu är jag påväg till Anna där vi ska ha liten tjejkväll. Det blir jag , anna, jullan, Emma, Jennifer och Ellen, ska bli väldigt trevligt! :) <3

Ha en bra lördagskväll allihopa! :)
//Josefin♥

shopping

Här är allt jag köpte i Stockholm i onsdags. Åkte tunnelbanan ut till Södermalm och gick på Emmaus. Gick sedan in till stan genom gamla stan. Det var riktigt mysigt, kände mig som en turist, trots att jag varit där ett flertal gånger. Var inne i storkyrkan där jag bad, tände ljus och skrev i boken att jag varit där. Sedan gick jag inne i centrum lite, och gick till Thomas Sabo affären som ligger på en liten gata. Har varit där en gång innan men då gick jag med Charlottte och tänkte inte så mycket var jag gick. Men jag hittade, är stolt ! Gick sedan tillbaka in till galerian där jag träffade mamma som också var uppe i Stockholm på kurs. Vi tog en glass på monti, deras glassar är underbart goda! Tog en creme caramel kula och en vit choklad och kokos kula, mums!
När jag var på väg hem gick jag av vid fridhemsplan och gick till Statsmissionen. Den låg krångligt, men hittade även dit. Där köpte jag inget, var rätt mätt på shopping då, och för att hitta saker på 2:ond hand behöver man leta! Men hade en bra dag i alla fall! :)

Ett par vinterstövlar från dinsko för 449kr. Varma, och köpte ett par mysiga sulor till också. Nu kommer min fötter vara fina under vintern. ;)








Knästrumpor, två stycken från H&M för 80kr. Mysiga att ha under stövlar.







Enkel svart kjol, men går att matcha med det mesta, letade efter precis en sådan här !  från cubus för 150kr. Fick 25% rabatt. :)









Långt halsband från Emmaus, second hand, 20kr.






 Axelväska också denna från Emmaus för 20kr. Är riktigt nöjd, vilket fynd pris ! :)









Thomas Sabo pärlarmband från Thomas Sabo butiken för 300kr. Berlockerna är gamla.









Tröja från Emmaus för 60kr. Perfekt till ett par leggins. Är egentligen en herrtröja, men den passa perfekt för mig !








//Josefin♥


they call it autumn




Var ute och fotade i förmiddags med Engla. Blev en mängd bilder, men dessa är de finaste. Älskar höst när den ser ut så här. Solen skiner, och hela himlen lyser klarblå. Luften är frisk, man kan verkligen andas, och alla färger ute. De starka, varma, röd, gul, orange.... Det är verkligen mysigt ! :)


//Josefin♥


höstig lördag

God morgon alla söta !

Sov gott under mina egna lakan i min säg. Har saknat den. Den är väldigt mycket skönare än en soffa. ;p Vaknade upp till ett höstigt solsken, gick upp och åt en god smoothie med färskpressad apelsin, banan, honung, yoghurt och kanel, mums!
Sen kom farmor och hälsade på. Tittade på allt jag köpt i Stockholm. Nu tittar jag på ensam mamma söker från förra söndagen. Sen ska jag packa upp och börja packa igen till Egypten. :) Måste även plugga...

//Josefin♥

hemma igen

Hejsan alla!

Kom hem vid halv 8 nu ikväll från Stockholm. Har haft det mysigt med kussen och moster, men skönt att komma hem. Imorgon kommer bilder och mer text, men nu vill jag vila och kolla på grey´s anatomy! ;D

//Josefin♥


prao

Hejsan!

SM gick inget vidare. Vi förlorade med ganska stora siffror på alla 4 matcherna, men det var kul att spela! Och jag la ett mål och försvarsspelet var ganska bra i mellan åt så jag är nöjd. :) Kommer sakna handbollen nu, kan inte vara med och träna på två veckor, eftersom jag nu är i Stockhilm och sen är det Egypten.... Kommer bli galen !

Åkte upp till Stockholm i söndagskväll tillsammans med Linnea och Charlotte. Var väldigt trött och fick åka baklänges, så mådde inte hundra, men så är det. Kunde inte göra så mycket åt det...
Praoade började jag igår. Är på Ängbybarnens förskola, som är kussens förskola. Är på minsta avdelningen med 2åringar. De är 10 barn på avdelningen och alla är jättesöta ! Har blivit förälskad i en liten kille med jättegó stockholmska och knallblont hår ! :)

Igårkväll passade jag Linnea, vi var i parken och läste pippi, idag har jag henne också på eftermiddagen, men Charlotte är hemma efter 5 så ska ut och springa! I morgon får jag sluta tidgt, redan efter lunch, och då ska jag in till centrum och shoppa! ;)

Ha det kanon! :)
//Josefin♥

fredag

Hej!

Har varit i skolan idag. Hade spanska glosförhör på morgonen, gick helt okej. Sen matte, och så fick vi tillbaka vårat so arbete om islam och judendom, fick MVG, är jätteglad! :D Hade no, där jag och Evelina jobbade på, har inte så mycket kvar att göra faktiskt, lite fakta till och renskriva. :)

Nu ska jag iväg och träna och efter det drar jag fort till Julia som har kalas. Blir nog ingen sen kväll, för i helgen är det SM, villket innebär 4 matcher, så måste vila. Har inte haft en ledig helg sedan sommarlovet.... Först läger sedan MASSA kalas. Det är kul, men vill snart få vila.... Haha. xD

Ha en bra fredagskväll allihopa!
//Josefin♥

mamma mia !

Pannkakorna blev goda, hade trevligt sällskap med min syster som var glad att komma hem till god mat, för hennes eftermiddag hade inte varit så rolig... Satt och kollade på hockey också, men gav upp, Frölunda är inget bra... Hoppas de hittar gnistan snart, för vi har saknat den väldigt länge...
Blev istället extremt sugen på att se på mamma mia, så det gör jag nu! Dansar, sjunger och drömmer bort. Det är väldigt mycket bättre väder där än här i regnet. ;)

//Josefin♥

färdig städat

Det tog ett tag, men nu har jag städat klart. Det ser faktiskt riktigt rent ut. :p Har även börjat packa så smått... Nu ska jag gå och göra pannkakor till mig och syster, är rätt hungrig. Har inte ätit mat sedan klockan 12, men har ioförsig ätit massa deg. x) Det blev man inte mätt av, man fick bara lite ont i magen och så är det goooott ! ;)

//Josefin♥

bullfest !



//Josefin♥


gamla ullevi bör behålla ståplatserna

Står här och diggar till dirty diana och beat it med Micheal Jackson. ;) Kopplar in dator i mitt högtalarsystem så kan jag använda spotify med bra ljud! :)

Fick sluta vid halv elva i dag! Hade två lektioner. So först där vi tittade klart på flyga drake, och sen svenska där vi fick lyssna på några argumentationer, men jag har redan gjort. Gjorde i måndags, var för mer idrottslektioner. Man fick inte välja ämne och om man var för eller imot själv, utan det valde läraren. Men det gick bra, hade bra argument. ;p Sen fick vi tillbaka våra argumenterande texter. Där fick vi välja ämne själv, skrev att jag tyckte de borde behålla ståplatserna på gamla Ullevi, fick MVG-, är nöjd. :)

Här får ni som vill läsa min text om ni vill; 

Gamla Ullevi bör behålla ståplatserna

 Jag tycker att de ska behålla ståplatserna på gamla Ullevi. När klacken står och hoppar och hejar skakar det i husen på andra sidan Mölndalsån, detta för att den är felkonstruerad. Det är väldigt dåligt att de bygger en ny arena med ståplatser och så håller den inte för hoppning.


 När du är på arenan nu och tittar på en fotbollsmatch är stämningen och känslan på topp. Klacken som studsar och sjunger ger en härlig känsla. Om de hade behövt sitta ner istället tror jag det inte hade blivit det samma.

 
På intervjuer efter en match kan spelaren säga att publiken är som en tolfte spelare, och så känns det verkligen. Ju mer åskådarna och hejarklacken hejar på laget nere på planen, desto bättre spelar de. Tänk om klacken skulle behöva sätta sig ner, stämningen skulle sänkas och spelarna hade fått mindre peppning och därför spela sämre. Då hade kanske inte guldet varit på väg hem till Göteborg! Det måste ju finnas någon anledning till att IFK Göteborg inte förlorat en enda match på hemmaplan på gamla Ullevi under säsongen.

 
Känslan och spelarnas brillianta spel som leder till vinster och topplacering i tabellen påverkar även ekonomin. Mer människor vill gå och se fotboll när favoritlaget vinner, när det är klass på spelet och stämningen är hög. När mer personer kommer och ser på fotboll, säljs mer biljetter och intäkterna ökar. På så sätt får klubben och Göteborgs stad mer pengar. Med pengarna kan staden förbättras, eller så skulle de kunna bygga om arenan så att den är tillräckligt stabil för att hålla för skutt. Klubben kan lägga pengar på att förbättra klubben, och deras ungdomssatsning. De hjälper oss ungdomar att komma ut och röra på oss och att tycka fotboll och sport är kul.

 
Anledningen till att ståplatserna kanske försvinner är för att det skakar i husen på andra sidan ån under match. De boende säger att det känns som det är en jordbävning som sker. Att de inte kollade upp detta innan de byggde en stor arena, för många miljarder. Kanske kan de bofasta ha överseende tills en vettig och billig lösning hittas som gör att både de och ståplatsinnehavande blir nöjda. Det är match ungefär en gång i veckan, oftast mindre, mellan april och oktober. Det är femton till tjugo matcher med allsvenskan, Europa matcher och cupen över hela säsongen. De bofasta vet när matcherna spelas, kan de inte se till att vara någon annanstans under de två timmarna. En möjlighet är att gå och uppleva den fantastiska stämningen på arenan.

 
Att finna en lösning till detta problem som gör båda parterna belåtna är nästan nödvändigt. Det vore synd om arenan tappade lite av sin charm, vilket skulle ske om ståplatserna skulle bli sittplatser. Inte heller ska befolkning som drabbas behöva bo kvar i sina hus där lamporna vajar.

Vad tyckte ni som orkade läsa? :)

När jag kom hem vid elva började jag baka bullar som jag sedan gick ner och gav till farfar, för han gillar bullar, och får inte det så ofta längre... Tänkte vara ett snällt barnbarn. ;D Han blev glad! :) <3

Nu ska jag ta och fortsätta dansa till min bra spellista och börja städa mitt rum så det är fint när jag lämnar på söndag! (fast jag har nog hunnit stöka ner det tills dess.... :p) Jag ska nämligen åka upp till Stockholm för att praoa på söndag, ska vara på min kusins förskola och även bo oss kusse och moster. :) Det ska bli riktigt kul! :D

//Josefin♥


sovmorgon

God morgon !
 Idag hade vi också sovmorgon, det är så grymt härligt. Har duschat, kollat på söndagens ensam mamma söker som jag missade och tagit det lugnt. Snart kommer Evelina och hämtar mig med moppen. På första lektionen ska vi kolla på film, chill! ;D

//Josefin♥


längtar......? JA ! ! !



Om två veckor och en dag ligger jag på denna stranden ! Fatta vad skönt ! Onsdag den 21 oktober åker jag och familjen till Sharm el Sheik i Egypten. Det ska bli grymt härligt! :D

//Josefin♥


gymnasiemässan

Hej!

Idag började vi vid halv 10, så fick en skön start på dagen. Cyklade fram till Jörlanda där bussen hämtade upp oss. Vi åkte vidare in till Göteborg, och gick på gymnasiemässan med klassen. Fick massa broschyrer, och var helt vilse, men fick information. Ska nog gå på Kitas, LM Engström eller Donners, men vet inte riktigt än. Måste besöka skolorna och se hur de är där... :)

//Josefin♥


kropps 93 - stenungsunds HK

Hej!

Vi förlorade tyvärr matchen med 5-15. "/ Men det gick rätt bra ända, de var väldigt defensiva i försvaret, så det blev jobbigt att komma fram, och så saknade vi Belle och Emma. De gör många mål. ;) Jag spelade rätt bra, enligt mig själv. ;P Gjorde så att vårat lag fick två straffar, och en ribb träff, då hela publiken sa ooohh. Men jag gjorde även så att det andra laget fick två straffar....

Nu blir det mat, sen är det tre saker jag vill se ikväll. Elfsborg-AIK går på tv, vilket är en toppmatch som nästan måste ses, sen är det även playa del sol och ensam mamma söker... Jobbigt val, men det blir fotboll, eftersom den är live. De andra två programmen kan jag spela in eller se på datorn. :)

//Josefin♥


seriepremiär!

WhiiHooo! Äntligen börjar serien! Det ska bli grymt kul! Jag spelar handboll för er som inte vet. ;) Ska spela uppe i Uddevalla mot kropps 93. Det kommer nog bli tufft, men vi ska kämpa och göra det bästa vi kan, så ska nog detta gå vägen. :D Vi har ju nya tränare, så vi har lärt oss mycket sen sist vi spelade match, men de kunde inte vara med idag och coacha, för de hade egen match. Det är synd, men vi får ha Anneli, och 95:ornas tränare. Men vi vet ju hur vi ska spela, och det man ska göra är att; försvara och göra mål! Lätt! ;D

Igår var jag i bollhallen och kollade när A-pojkarna spelade SM. Matchen jag såg spelade de mot Sävehof, de förlorade med 30-18, eller något sådant. Men ändå, det är kul att se på handboll! :D
Sen på kvällen var jag hos Sandra med Sofie, Sophie, Nicco, Anna och Jennifer. Det var mysigt, längesedan vi träffades. Det som var synd var att Elin inte var med...

Ha en bra söndag! :)
//Josefin♥


RSS 2.0