Tisdag


Började dagen med löpning till gårdagens paradise hotell på gymmet och föreläsning. Efteråt fikade jag med Ida innan jag åkte tillbaka till skolan och läste några sidor inför morgondagens föreläsning. 
Kvällen har spenderats med Emma. Vi lyxade till det med tapas på Athena och nu ligger vi hemma i hennes soffa och myser och väntar på att paradise ska börja. 

Vecka fyra

Man tycker ju att jag borde ha mer tid och därmed lust att blogga efter än innan tentan. Men tydligen inte! Här får ni en summering av den gågna veckan:

Lördag - Åkte till Jullan i Trollhättan med Anna och myste. Fick smarrig lunch, tog en kall promenad och hade värmade samtal.

Söndag - Var ute och promenerade en mil. Det har blivit min grej denna veckan, har promenerat nästan varje dag, så skönt! En annan grej jag också gjort är att läsa föreläsningskapitlerna före föreläsningen, så bra, fattar så mycket mer!

Tisdag - Efter skolan satte jag mig på le pain Francais och åt en tonfiskmacka och läste mikroekonomi, kändes väldigt fancy och mysigt sätt att plugga! På kvällen var det Frölunda med Ardner för han ville bjuda igen för alla fotbollsmatcher han fått följa med på. Så snällt och trevligt!

Onsdag - Stannade kvar i skolan och gick på gästföreläsning med SEB:s chefsekonom. Intressant, nu vet jag mer vad som händer i världen ur ett ekonomiskt synsett. 

Idag - Har promenerat nästan 1,3 mil. Efter åt jag och Emilia lunch och semla tillsammans. Kvällen spenderades först med middag hos Linda, sen åkte vi in till stan och gick på bio. Vi såg the wolf of wall street. Den var bra, förstår varför den fått så bra recenssioner. Dock är det väl egentligen inte min typ av filmen den var ändå sevärd och alltid kul att gå på bio! 

Nu är jag påväg hem mot sängen, underbart! Ska även bli skönt att komma hem för jag har fått något i ögat som jag inte kan gnugga ur för jag har eyeliner. Livet är tufft, haha. 
Cool up

Godmorgon! 

Ligger just nu på en luftmadrass i Emmas lägenhet i gårdagens kläder och med sminket kvar. Blev en spontan sov över så hade inte med mig några grejer. Men det funkar bra ändå!

Tentan var igår, känns helt okej, men är ändå osäker, kan vara ett U, kan vara ett G... 
Efteråt gick vi hem till Emma och lagade pasta carbonara och förade. Jag hade med mig en grön läskdrink liknande dryck vi köpt i Tyskland. Den var inte god kan jag tala om, haha. Men den hade ju skönaste sloganen;
Sen drog vi oss till trädgårn där alla bar 95:or, men vi dansade på hela natten ändå så hade kul!

Idag bär det av för en dagsvisit till Jullan i Trollhättan med Anna, ikväll vet jag inte om det blir chill i soffan eller gå ut och ta ett glas med Emma. Gissa vad jag känner för just nu? Haha. Dock känner jag mig ganska pigg vilket är skönt! 

Tentavecka


Såhär glada var Hedda och Johanna över att vara i skolan klockan nio. Jag kom dit redan 8.20 och fick pluggat två timmar innan sista övningen innan tentan. Stolt! Nu är jag påväg hem för att plugga mer, om två dagar sitter jag i salen och skriver!

Vilken bra dag

Vaknade upp till denna himlen, så vackert! Sen har dagen bara fortsatt med en härlig känsla i kroppen.
Köpte nästa kurs bok begagnat för bra pris. Den ser i stort sätt oanvänd ut, har flera plastflikar som jag fick med gratis och denna senaste upplaga har mycket finare framsida än de äldre. Den kommer typ motivera mig, haha!
Sen fick jag det grymma mailet att mina skor kommit så åkte och hämtade dem. Och de är så sköna! Nu är det mörkt, kallt och snökaos så längtar till bättre väder så jag kan testpromenera dem! När jag kom till busshållplatsen så kom precis en extrabuss. Sån tajming, världen är på min sida idag!
 
Nu ska jag göra övningsuppgifter inför tentan, och öva inför redovisningen imorgon. Ska bli så skönt att få den gjord!

Sandor/slash/Ida

Lyxiga rester från igår till middag och såg Sandor slash Ida med Emilia och Alice. Adam Lundgren som spelar Paul i Känn ingen sorg är med! Han är ju även med i Linas kvällsbok och i båda spelar han coola moppekillen vilket är totala motsatsen till vad han är i Känn ingen sorg. Så roligt!
 
Nu väntar sängen för att vakna fräsch för en ny, spännande vecka.
God natt!

Solen skiner

Som jag har längtat efter att faktiskt vilja gå utanför dörren, så det blev en promenad i det härliga vädret. Andra saker som jag längtar efter nu:
 
Mina löparskor. Tänk att få gå ut utan att varannat steg knarrar. Vi beställde de runt nyår från England så nu väntar jag bara på samtalet från pappas jobb som säger att de har kommit hem till Göteborg.
 
Att förkylningen försvinner. Har varit sjuk i knappt en månad nu. Vill inte bara promenera, vara rädd att få mer ont i halsen och inte kunna andas. Är redo att bli frisk!!
 
Fredag kl. 19.30. Tentan är över, en månad till nästa. Två hela dagar där inte en ny kurs har börjat = inget plugg. Heaven!
 
När jag kom hem så gjorde jag en god smoothie till lunch och har fastnat framför 90210. Måste sluta kolla och återgå till plugget!

Tillsammans är man mindre ensam

Skratt. Fina vänner. Diskussioner. God mat. Livshistorier. Känn ingen sorg. Bra kväll.

Tidig morgon till sen kväll

Vaknade klockan 5.40 en lördag för att vara snäll och köra mamma och pappa till flygplatsen. Började nästan gråta när jag krama mamma hejdå. Och jag som sällan gråter (förutom när mina hormoner spökar). Men är ju så van att se henne varje dag och få kramar och prata med henne. Nu ska jag inte få göra det på 16 dagar, så länge har hon aldrig varit borta från mig. Men tacka världen för facebook! Sen ringde hon några timmar senare när de mellanlandade på Arlanda och då kändes det som vanligt.
 
Åkte hem till mormor och morfar och åt frukost. Hjälpte även mormor att skaffa facebook. Efter lite tid och tålamod så tror jag hon hängde med. Nu på eftermiddagen har jag sett henne skriva ett inlägg och gillat ett status i alla fall. Är ganska stolt över henne!
 
Resten av dagen har spenderats i soffan med makroekonomi och försökt bli klok på växelkursen och hur allt händer ihop med varandra. Det är ganska mycket kaos i huvudet. Sex dagar kvar. Blev även en promenad till havet där jag fångade solnedgången och de lugnande vågorna mot klipporna. Lol.
 
Ikväll kommer tjejerna hit för mys och avkoppling från allt tentaplugg (vi försöker få till, haha).
Åter till boken!

Story of my life

Fredag. Date night. För vissa i alla fall. För andra betyder det tacopaj med familjen och kurs i hur man byter vatten i akvarium. Far och mor lämnar landet imorgon för 16 dagar i Vietnam, det betyder; 16 dagaar FF, men även lika många dagar som jag måste se till att fiskarna, huset, min syster och jag själv överlever. Största risken är väl att vi dödar varandra över att jag inte har diskat...
 
För övrigt har jag idag fått ångest över kursen. Det som kändes så bra! Men grupparbetet har ställt till det. Förstår fortfarande knappt vad uppgiften går ut på, hoppas de andra gör det så att vårt svar är rätt. Men jag känner lite; bara vi har något att lämna in så tar jag ett underkänt så får vi fixa till det sen. En av fem tror jag har koll i alla fall. Hon är inte allt för glad på övriga medlemmar som hon tycker är ofokuserade. Men till mitt försvar är det svårt att göra något man inte vet vad det är.
 
Fick ett plötligt infall att jag faktiskt vill lära mig IS-LM-kurvan så ska nog gå och plugga.
Trevlig fredagkväll!

Julglädje
Så mycket värme.
 

Här är du ju

Hej bloggis!
 
Nu rullar allt på i makroekonomisk takt. Kämpar med ett grupparbete som vi inte förstår oss på, och håller på att skriva sammanfattning av boken och grejer för att lära mig. Kommer till skolan innan vi början och sitter kvar efter. Är ganska stolt över mig själv faktiskt.
 
En sak som dock inte är så bra är att min förkylning bestämde sig för att köra en rond två så nu snorar, hostar och slemmar jag massa grönt hela tiden. Not so fun. Och det är inte heller så optimalt på en föreläsning att spotta ut det. Det är även svårt när man gråter, pratar och är täppt i näsan för då blir andningen lite bortglömd. Ett tips bara, haha.
 
Jag har för övrigt en tendens att bli väldigt fäst vid ganska speciella låtar. När jag väl funnit någon så går jag och lyssnar på den JÄMT, högt och sjunger gärna till. Vet inte riktigt om det är till min omgivnings tacksamhet... I höstas var det en låt som heter sexleksak (behöver jag säga mer?), och nu har jag fastnat för denna. Asså, kan inte sluta lyssna. Jag gillar ju inte ens skånska! Måste vara det att jag gillar bönder. Eller? Haha!
 
 Dansa bonne dansa - Panda da panda
 
Ha det bra vänner!

Fredag


Hemma från mysig ost och kexkväll med dessa pinglorna. Nu är det sängdags för imorgon blir det jobb. Puss, hej!

That's so 2013

Ett underbart år har passerat, det bästa jag hittills varit med om. Hade en kickstart i början av året där jag tränade mycket och mådde väldigt bra. Avoriaz med familjen i februari, bästa resan jag varit på! Efter det kom några månader som var rätt sega men innehöll ändå 100-dagarsfesten, vårkänslor och ett underbart cupguld på friendsarena. Sen kom höjdpunkter som balen och studenten. Och de dagarna går inte att beskriva med ord hur bra dem var, hur vacker jag kände mig på balen och glädjen när vi dansade och sjöng på flaket. 
Sommaren inleddes av Istanbulresa som var supermysig, följt av lyckat midsommarfirande, jobb, fest, sol m.m. och avslutades med resa till Kos med tjejerna.
Hösten har betytt Handelshögskolan. Nollningen var sjukt kul, fest hela tiden, träffa nya människor, leka, dansa osv. Jag har under hösten lärt känna många fina människor och trivs så bra i skolan även med kurserna. Än så länge har jag även klarat alla tentor och det känns så himla skönt!
Året avslutades på bästa sätt. Åt middag med Emilia hos hennes kompis Alice och några till. Vi sjöng kareoke, lekte sista minuten och hade det trevligt. Efter tolvslaget åkte vi in till stan och excet där jag träffade Hanna och Rebecka och alla dansade till morgonen kom. Så himla bra sätt att fira av 2013 och in 2014!


RSS 2.0