Födelsedagsshopping

                                      
Har haft en bra dag!
Härlig sovmorgon, två lätta lektioner plus idrott. Efter skolan mötte jag upp mormor och morfar och vi gick på present-jakt. Och de svarta jeansen infann sig - första paret! Vilken lycka! Plus att jag hittade massa annat fint. Så nu måste jag bara vänta två veckor innan jag får det...!
Som lunch åt vi på en liten indisk resturang brevid inter sport nordstan. Har aldrig ätit indiskt innan, men det var gott!

Nu sitter jag ensam hemma och ser Beverly Hills, perfekt avslutning på dagen!
Hoppas ni haft en bra dag, kram på er alla! ♥


turn me on

Hur mysig är inte den här låten? Den är så lugn och fylld av kärlek. Den är med i love actually och där passar den perfekt!

Norah Jones - Turn me on


Träningen gick bra, kommer kännas i framförallt armarna imorgon...! Vi körde med skivstång. Plus att vi hoppade över häckar. En övning var de så höga att jag inte kunde göra övningen för att jag var för kort, haha! Då ska vi tillägga att jag är 1,56...

Nu ska jag sova. Länge! Har sovmorgon. En timme och en kvart extra. Amazing!
Efter skolan imorgon ska jag möta upp mormor och morfar för att ha en födelsedagsshopping. Hålleralla mina tummar att jag framförallt hittar ett par svarta jeans som sitter perfekt!
//Josefin♥

tisdag




Nu har jag och Emilia suttit och valt ut vilken tårta som ska göras på mitt kalas! Valet föll på denna smarriga från arla. Can't wait tills jag får smaka den!

Idag på spanskan fick vi lappar som vi ska fylla i om utbytet som vi har med Barcelona! Åh, det ska bli så roligt! Men jag hoppas innerligt att jag får åka med. Det finns 30 platser och det är ca 45 som vill med... Vet inte hur de gör, om de kanske lottar?
Efter skolan gick jag först förbi andreassons där de har utförsälning och hittade en jättefin jofama skinnjacka. Dock kostade den mer än vad min plånbok innehåller så tror den får stanna i affären... Gick vidare till blåvitt-shopen där jag hämtade ut en biljett till cup matchen åt min kära vän som jag får gratis som årskortsinnehavare.

Nu blir det goood ost- och skink paj och sedan bygga lite muskler och skaffa mig träningsvärk.
ciao! ♥


Regnig dag



Bär jag på mig en förbannelse som gör att det alltid börjar regna precis när jag ska cykla?! Både imorse och när jag sedan skulle hem var det så...
Hade rättskunskap för första gången idag. Var lite orolig för läraren är inte så himla bra, men det gick faktiskt bra. Han segade inte som han brukar!
Och så har jag löst det med italienskan! Ska ha handledning, typ privatlektion, på torsdagseftermiddagar och sitta med på steg 3 på fredagsmornar där jag får övningar att göra. Skönt att det löst sig!

Nu ska jag äta hemlagad pyttipanna och ikväll blir det träning!
//Josefin♥

I made it!


Jag tog mig runt!
Det var försenat en halvtimme och innan regnade det mycket. Även en del under loppet men det märktes knappt.
Början gick det långsamt eftersom jag inte sprungit något lopp innan och visste inte riktigt hur mycket jag kunde ta i. Andra halvan sprang jag på en snitthastighet som var 5:28 vilket är jättebra för att vara jag!
Mitt mål var att springa under timmen och kom in på 59:54, så lycakdes. Trots att jag vet att det kunde gått ännu snabbare om jag bara tagit i mer i början... Men men, att komma i mål är det viktigaste första loppet och nu vet jag hur jag ska göra nästa gång!
Eftersom hela dygnet blev fel i går, har jag varit trött och inte så rolig idag. Mest legat i min säng och degat...

Imorgon börjar första hela, riktiga skolveckan. Vi får se om vi överlever...!
//Josefin♥

Släktträff och midnattsloppet


Idag har jag ett fullspeckat schema. Först ska jag åka till min mammas moster där vi sk aha släktträff. Vi är en stor släkt, morfars sju syskon med barn och barnbarn ska komma så det ska bli kul att träffas eftersom vi gör det väldigt sällan. Jag hoppas bara att det är någon i min ålder som är där...
Sedan bli det hem och ladda upp med mat inför midnattsloppet jag har planer på att ta mig runt ikväll. Det är en mil och jag startar 22.25. Mitt mål är att ta mig runt under timmen. Håll tummarna för mig!

Nu ska jag äta pastasallad!
kram!

It's friday baby!


                           tunika - bikbok, leggins - lindex, skor - din sko


Har haft två lektioner idag - matte och filosofi. Jag går snabbmatte så att jag ska hinna läsa ända upp till matte D och den går bra. Än så länge, efter en vecka, i alla fall. Filosofin var okej.
Dock är det krångel med min italienska. Har den exakt samma tid som spanskan, och det funkar inte så bra... Men pratade med italienska lärarinnan idag och tror att jag kommer få ha egna handledningar. Och det är ju bra, typ som privatlektioner!
Nu ska jag chilla lite, ikväll ska jag träffa jullan och förhoppningsvis även Sofie för lite mys.

//Josefin♥


Torsdag


När jag kom hem idag efter skolan stod syster mitt uppe i cupcakes bak så jag hjälpte henne ta lite fina bilder på de (säkerligen) goda bakverken. Själv lyckades jag avstå från att äta!
Skolan flöt på, än så länge har man inte hunnit tröttna. Man blir bara trött. Men nu är det bara en dag kvar innan helg!

//Josefin♥

At the end of the day...



Dagen slutade inte så pjåkig ändå!
Vilade mig lite med Beverly Hills och Elsas värld.
Lagade mat åt syster och mamma och fick då ett trevlig samtal från Ida som jag pratade med om allt möjligt.
Vi åt och hade en liten mysstund oss tjejer mellan.
Det goda slutade med att jag fick en skön massage av min käre mamma. Väldigt avslappnande och känner mig nu väldigt lugn.
Ska nu titta lite på tv, sedan blir det tidigt i säng och läsa lite.

//Josefin♥

Ingen bra dag...

Usch, detta väder speglar verkligen denna dag...! fml
Först får jag stressa hemma för att hinna med bussen. Sedan står jag i kö helt stilla 40min för det har hänt en olycka så missar skolkortet. När jag sedan får ta mitt ensam-kort och det ser såklart efterblivet ut.
Men ändå på något sätt är jag inte nere som jag hade kunnat vara. Har underbara kompisar och en bra klass. Plus att jag nu har 15 timmar tills jag har något jag måste göra så nu ska jag bara göra saker jag tycker är kul!!

Första dagen avklarad - en heeeel del kvar...!


kavaj-2 hand,tröja-Malta,byxor-Gina,väska-ullared,armband-pandora,ring-Antibes,klocka-guldfynd

Härlig blåvit vinst med tre mål och lika många poäng i säcken. Glad!
Dagen har annars varit bra. Fick ett bra schema - börjar åtta tre dagar, kvart över nio två och slutar mellan ett och halv två varje dag.
Var endast i skolan mindre än en timme. Sedan gick en stor del av klassen till ett café och fika. Jag och Olivia gick därefter och handlade lite och satte oss med Dino och Sebbe på donken. Förjde dem till Järnbrott och vi skiljdes inte åt förrän halv tre så slapp vara själv länge!

Nu ska jag sova!!
God natt ♥

On my way!

Nu sitter jag på bussen påväg till skolan som börjar om en halvtimme. Ska bli kul att träffa alla och hoppas på ett bra schema..!
Idag blir det alltså skolan och hur länge den nu håller på... Sedan får jag vandra runt i stan tills jag ska träffa pappa vid typ halv fem/fem då vi ska leta födelsedagspresent. Får se om jag hittar någon att vara med eller om jag helt enkelt ska göra något som jag har haft planer på ett bra tag - sätta mig på en spårvagn och åka hela vägen till dess ändhållplats... Tycker det är kul att upptäcka stan!

Lyssnar på denna gryma låten som min underbara vän Simon skickade över till mig. Han hade den på sin Ipod som jag tjuvlyssnade på när vi åkte till matchen förra veckan. :)
sex on fire - Kings of leon


Hoppas ni får en bra dag!
//Josefin♥

20 - 20


Haha, vilken tur! Klubben slipper ligga i obalans. Vi spelade lika mot A-flickorna och det var rätt bra eftersom de har legat i hårdträning fyra veckor medan detta var vår första!
Fick reda på att vi ska träna måndagar, onsdagar och fredagar. Surt med fredag men det kommer bli typ kvart över fem så det är ändå helt okej. Bättre än halv åtta till nio som vi har haft innan...!
Nu ska jag fixa till köttbullarna till middagen, sedan blir det att lägga sig tidigt för imorgon börjar årskurs två med allt vad det innebär.. Okej, förhoppningsvis inga läxor första dagen, men om jag känner mina lärare rätt blir det rätt snart...!

//Josefin♥

The colours of my lips



Idag satte jag väckarklockan så att jag inte skulle vakna för sent så att jag somnar i rätt tid ikväll eftersom det är skola imorgon... Usch, vad hemskt det lät!
Nu har jag testat mina små läppstift och såg vilka jag tyckte va fina och ska ha framme på hyllan. Det är bra med en mamma som säljer oriflame och ger sina tester till sin dotter...!
Förmiddagen spenderas i hemmets lugn, men klockan två blir det match för första gången denna säsongen - träningsmatch mot våra 96! Ska bli skönt att få spela lite boll igen!

KRAM!

Min kväll



Det blev att jag stannade hemma...
Gick ut på en rask promenad med Anna. Sedan tog jag en härlig dusch och målade mina naglar.
Nu ska jag välja ut bilder som jag ska skicka efter och snart kommer mor och far hem och då ska vi äta!

Hoppas ni har en trevlig lördagskväll!
//Josefin♥

Lördag



Kräftskivan va god, fast räkorna är bäst!
Idag har jag bara tagit det lugnt. Letat lägenhet och flyg till London under höstlovet. Kanske ska åka med syster och morföräldrarna !
Får se vad kvällen har att erbjuda, antingen stan eller hemma...
//Josefin♥

Färdig !

Nu är jag äntligen färdig med skåpet, och här har ni resultatet! Måste säga att blev mycket bättre, och man kan ju faktiskt hitta grejorna där i nu!
 
Nu ska jag slå en pling till några kompisar, sedan ikväll blir det kräftskiva med släkten. Passande väder... eller?
KRAM! 

Dagens sysselsättning



Städningen i skåpet fortsätter och nu hittade jag lådor som jag pyntade. Tänkte lägga smågrejer i dem såsom knappar etc. Det enda är att de tar lång tid att torka så får nog glittra i omgångar.
Idag är det dock perfekt väder väder för städning - grått och regn... Så medan detta lagret torkar återgår jag till skåpet och allt annat som finns där på hyllorna. Samtidigt kollar jag - såklart - på Beverly Hills!

//Josefin♥

Promenad



Hade en härlig promenad i det fina vädret. Hundarna var glada att få en längre promenad och vi var glada att få prata av oss lite. Har alltid mycket att snacka om trots att vi prata nästan varje dag. Hur kan det vara så? ;)
Nu ska jag mysa ner mig och se på 500 days of summer där Joseph Gordon-Levitt. Han är ju så söt!

Trevlig dag



Har haft det toppen med Mina!
Först åt vi lunch - sushi ! Tredje gången jag åt det, och det har blivit godare för varje gång. Nu tycker jag det är super!
Sedan gick vi runt och kollade lite på stan. Mina köpte en vinylskiva att addera till sin kollektion. Vi avslutade med en fika på fröken Olssons där jag tog en smarrig kanelbulle som var fluffig och inte alls torr som de annars brukar vara på caféer.

Nu ska jag äta mat, sedan ta kvällspromenad med Anna och hundarna!
Kram!

Göteborg och Mina väntar.


        klänning, kofta - ullared, väska - second hand, armband - Egypten, skor - Massimo Dutti

Idag bär det av till stan om en liten stund. Ska träffa min favorit släkting Mina och vi ska ta en lunch. Vi har tagit upp kontakten igen detta året efter att bara sett varandra varannat år, och det är roligt!

//Josefin♥

Done!



Nu har jag satt in 202 kort. Imorgon blir det att beställa fortsättningen så hela albumet bli fullt, från 2000 till 2011!
Jag vet inte hur det kom sig, men just nu sitter jag och ser vilka pennor som fungerar och vässar dom. Måste vara i städ och fix tagen. Konstig tanke... 

Men snart blir det sängen, känner mig rätt uttömd. Det krävde mycket tänkande att ordna korten, något jag inte sysslat med sedan skolan slutade i juni..
God natt söta läsare! ♥

Down memory lane

Ojoj, fick just reda på den stora nyheten - kronprinsessan Victoria är gravid! Detta är stort i Sveriges historia!

Började städa mitt skåp. Och det visade sig att jag hade en hög med gamla foton där i som behövdes sättas in i album så det håller jag på med just nu: sorterar, sätter in och kommenterar. Puh, det är inte lättaste uppgiften att komma underfund med vilken ordning de ska komma. Men med hjälp av faster, mormor och datorn har jag löst det!

Här får ni några smakprov av vad jag fixar med:



Nu ska jag dock ta en paus för att äta lite middag, köttbullar och makaroner!

//Josefin♥

Löpning avklarad


Först promenad med Engla.
Sedan intervallpass på 4,5km. Det var jobbigt, föredrar vanlig hederlig löpning.
Avslutade med lite gröt och banan till lunch.
Nu ska jag börja städa skåpet i mitt rum, som jag sa redan i söndags att jag skulle göra...

Frukost




Det blev smet över från crepesen igår så åt pannkakor till frukost idag, smarrigt!
Dagens planer är att ta en promenad med Engla, köra ett intervallpass och ta det lugnt. Detta är sista dagen på lovet jag får vara hemma själv. Så ska njuta av lugnet...!

Hoppas ni får en bra onsdag!

Längesen

Spenderat mycket tid i köket idag. Efter kolasnittarna lagade jag ost och skink crepes till mig och mor, och jag gjorde även middagen idag - currykyckling - mums!
Har även hunnit med en härlig promenad och prata med bästa kompis i telefonen i en timme och tjugo minuter. Vi har bokat vår resa till Kalmar så sitter och spanar efter second hand butiker där som jag ska besöka, hehe!

Ger er en av mina favoritlåtar just nu. Jag fångas av den på något sett...
Längesen - Petter feat. Veronica Maggio


Ha en god natt så hörs vi imorgon, puss!

Resultatet




Kolasnittar!

Bakade enligt Lailas recept från a piece of cake och de blev väldigt smarriga! Det speciella är nog att de innehåller malen ingefära. Det är i alla fall en god och enkel kaka att baka.
Ett tips är att bryta den till mindre delar och doppa i smält blockchoklad. Sedan smeta ut det på ett bakplåtspapper och stoppa i frysen så att det stelnar. Yummie, säger jag bara!

//Josefin♥

Bakning på g...



Lycklig fyndare, olycklig supporter


Åh, vilken lycklig förmiddag jag hade!
Åkte till returvaruhuset - vår second hand-butik i Stenungsund (som by the way äger!) - och hittade dessa fyra godbitar. Skjortan är en sådan jag åkte dit för att leta efter och accessoarer kan man inte ha för många av! Dessutom var dessa tre en kortare modell vilket jag har letat efter. Och nu till det fantastiska - allt kostade 60kr!!

Efteråt for jag till tandläkaren där tandställningen lagades och ny, tjockare tråd så nu lossnar den förhoppningsvis inte som den gjort förut. Dock känner jag av den nu, gjorde ont att äta min kvällsfralla...

Eftermiddagen spenderades på bussar med Simon som tog oss till Borås. Med väldigt trevliga vägvisare ( Lisa som jag mötte på språkresan och hennes kompis) tog vi oss till Borås arena och för första gången i min fotbollsfan historia stod jag i klacken. Kändes bra i mitt blåvita hjärta! Vi fick se en match som började uselt, med elfsborgsmål efter knappt två minuter, och dåligt ifk spel. Det blev bättre och i halvlek var det 1-1. I andra blev det 2-1 och 2-2 och på tilläggsminuterna lade elfsborg 3-2 på ett läge som egentligen var hands!! Gah! Men inte mycket att göra åt det...

Nu väntar John Blund, god natt !

Perfekt dag för storstädning.



Usch, vilket väder det är. Bara regn.

Idag har jag gjort en storstädning i mitt rum. Städat undan allt, dammsugit, moppat, dammat och börjat städa lådor. Nu ska jag hugga in på mitt stora slänga-in-allt-skåp. spännande att se hur det slutar, och vad man hittar där i...

//Josefin♥

Franska rivieran.










Bilder från resan. Och som man ser spenderades mesta tiden på stranden. Men en resa till Monaco hann vi med mellan badringar och solojla. Härligt hade vi det i alla fall!

sunny day.



                      bikini - panos emporios, shorts - mammas gaderob, flipflop - H&M

Härligt sommarväder. Dagen har spenderats på altanen med Elsas värld och manikyr. Tog även en tripp till stranden för lite solning och badning.

xoxo ♥

Mitt mästerverk.



Hemma från en fantatisk resa till Antibes som ni kanske får höra om och se bilder från någon gång. ;)
Denna veckan har jag och syster fått huset för oss själva och jag måste nästan påstå att detta har varit den bästa veckan på hela sommarlovet. Jag har bara vilat och tagit det lugnt. Träffade Anna och Annie i tisdags och hade handbollsträning i onsdags.
   Igår och idag har jag lagt ner den mesta tiden på att sy klänningen som är på bilden ovanför. Och jag måste säga att jag är rätt nöjd! Tycker nog att det är den finaste och mest välsydda plagg jag har gjort själv utan modell (och troligtvis med också).
   Nu ska jag bege mig till köket för att förbereda mammas och pappas välkommenhem middag!

puss & kram !  

RSS 2.0