Bästa

Myser med Emma och Olivia. Vi har lagat supergod lax med bulgursallad och nu har vi chokladfondue, så mumsigt! Kan inte ha det bättre. 

Christmas is the time to be with the ones you love



God jul kära vänner och läsare!
Hoppas er julafton var fantastisk. Att ni spenderade den i gott sällskap, åt massa smarrigt och kanske fick ett paket eller två. Det hade jag i alla fall. Fick en sådan tydligen känsla över vad julen handlar om, och vad som är viktigt. Och kände så stor kärlek till alla människor som jag fick fira den med. Varje gåva de gav mig. Är evigt tacksam för livet de har gett mig. (Oj, vad djup jag låter.)
 
För att ta det lite mer lättsinnigt; kusinerna var förväntansfulla innan tomten och efter var de alldeles hyper. Men det var härligt att se. Roligt med lite liv och rörelse, så är det inte riktigt längre här hemma när "barnen" i familjen är 19 och 21 år, haha. Och kussarna är så himla söta (mestadels i alla fall, haha). Jag fick massa fina paket av tomten såsom årskort, kläder, mixer, hörlurar, pengar och lite smått och gott.
 
Juldagen gjorde jag inte många knop. Var ute på promenad med Anna i det härliga regnvädret. Det var trevligt, så härligt nu när hon har lov och inte har någonting att plugga för då har hon lite tid över åt lilla mig. Funderade på om jag skulle gå ut, men prioriterade att bli frisk från förkylningen så det blev myskväll hemma med familjen istället. Det var inte fy skam heller ska ni veta!

Annandag jul firade vi pappa för han fyllde år så hade kalas med kalkon och släkten. Igår så jobbade jag på eftermiddagen. Och fick julklapp av dem! Två biobiljetter. Helt fantastiskt ju att jag som vikarie får julklapp. Det gillar jag, bra arbetsgivare! Idag har jag inga planer. Jobbar klockan sju imorgonbitti så det blir en lugn kväll. Det kommer mer bilder från julafton när jag har samlat ihop alla, så snart förhoppningsvis!

KRAMAR

Mer jul


Så har juborden börjat! Åt fantastiskt gott minijulbord (alltså precis lagom) hos farfar ikväll som han köpt på Sjömagasinet. Himmelskt!

Annars idag har jag tågat tillbaka från Örebro till Göteborg, pyntat mitt rum och klätt granen. Nu tänkte jag faktiskt läsa lite makroekonomi innan jag somnar. Natti!

Om du vill ha en idiot, lägg din hand i min



Gick på föreläsningen igår förmiddag. Fast väl där var jag typ ensam, förutom Ardner, men vi kom överens om att den var värdelös. Jag var nog lite mer uttråkad för när Hedda bjöd in mig på glögg och pepparkakor istället så lämande jag skolan, han var duktigare student och stannade kvar. 

Men det var härligt att träffa Hedda innan hon for hem för julledighet för nu träffar jag henne inte på mer än två veckor...

På tåget upp till örebro läste jag maktoekonomi och lyckades första biten hamna bredvid en rökluktande mormor som var världigt pratig. Hon hade varit och hälsat på sin dotter som bor i gbg, alla hennes tre döttrar gör det nu. Haha, tack, nu vet vi alla det!

Väl i Örebro åt vi på en smarrig restuarang med Minas klassisar. Var så hungrig så min pasta med serranoskinka satt fint! Konserten var braa, självklart! Stället var så litet, ingenting om man jämför med scandinavium eller slottskogen, haha. Men det är något speciellt att se honom i Göteborg, det är något alla håkanfans ska göra någongång!! 

Innan sänggång hade vi mysigt tjejsnack. Sov på hennes soffa som är lite för kort även för mig men det gick så fint så! Då slapp vi blåsa upp och ned luftmadrassen. 

Snart går tåget hem mot Götet igen, där julpynt, granklädning och sängen/vila väntar

Sjukling

Varför inte tajma sista veckan innan jul med halsont och hängighet? Började känna redan i måndags, men igår morse efter en natt på stan var det ett faktum, min hals var sjuk! Har även känt mig trött, hängig och tung i hela kroppen. Sov drygt tolv timmar inatt, plus att jag sovit under dagen så något är inte i balans... 
Men imorgon är det bara att bita ihop för då ska jag upp till Örebro och träffa Mina och Håkan Hellström så det tänker jag inte missa för någonting! Vila kan jag göra i julhelgen sen!



Glömt busskort och julklappsshopping

Halvvägs till bussen imorse insåg jag att busskortet låg kvar hemma. Så det var bara att vända.. Skulle missat första timmen av tre så bestämde mig för att stanna hemma helt istället och läsa boken. 

Vid tolv cyklade jag fram och åkte in till stan för att träffa mormor och morfar. Vi har gått och julklappsshoppat och ätit sushi! Nu är jag påväg till Linda för julbord, förfest och sen julfest på park lane med skolan!




Massa mys

Inser att en stor del av månadens inlägg heter något med mys i men känner att det symboliserar så väl hur hela denna månaden är.

Idag fick jag reda på att jag blev godkänd på statistiken. Så underbart, vad lycklig jag blev! Vet inte ännu hur på håret jag var men ett G är ett G och jag kunde inte varit mer nöjd!

Hade det supermysigt hos Jullan igår. Vi pluggade, promenerade, jag somnade i soffan när de lagade mat (hehe) och sen såg vi massa julkalenderavsnitt; sunes jul. Så härlig!

Idag efter språkstrimman och plugg i biblioteket var jag och Hedda på Liseberg. Det var regnigt och lite folk men bra ändå. Vi hade ju varandra! Köpte churros som vi delade på och skrev önskelista till tomten. Håller tummarna stenhårt på det högst upp på listan! Haha. 



Julgranshuggning



Vår årliga julgranshuggning i mormor och morfars skog har varit idag. Vi fann oss en julgran och fick god mat som mormor lagat. Förrätten var kallrökt lax med avokadomousse som var väldigt god!! Och så var det kul att träffa Linnea och Ernst igen! Det är så roligt att de börjar bli äldre och man kan ha en lite mer vettig konversation, istället för "titta, en buss!" Har blivit pillad i håret av Linnea en stor del av kvällen. Inte mig emot, så himla skönt! Winwin situation. 
Nu ska jag sova, imorgon är det jobb på förmiddagen och sen blir det mys, plugg och övernattning hos min twin, yey!

Glad lucia

Idag är det luciadagen vilket självklart gjorde att dagen startades med ett luciatåg. I hagakyrkan av skolkören, så fint så! Efteråt bjöd skolan på vinglögg (chocken när skolan bjussar alkohol) och lussekatt, möms! 

Efter tre timmar föreläsning gick jag och shoppade lite på stan, julklappar och sånt spännande med Hedda. Kvällen utlovas bli lugn och skön, men räkor till middag och kanske någon julfilm, härligt!



Life will pass me by if I don't open my eyes


Det har varit en tung dag..
Efter skolan gick jag en timmes lång promenad runt i Majorna och till slut satte jag mig på ett café där jag åt god lunch och myste med julmusik och lite plugg. Kvällen har varit så bra den kunde bli med mys, tacos och kärlek med fina vänner, tur man har dem. 

Systermys



Har haft en fin eftermiddag med syster min. Fick min studentfika (den som väntar på något gott..) på café husaren där vi delade på en megastor kanelbulle. Jag drack godaste gröna teet som smakade päron, det var verkligen päronsmak, såå gott! Sedan gick vi på stan och letade nyårsklänning. Emilia hittade en superläckert paljettfodral som hon ska ha, för mig var det mindre lyckat så jag får leta vidare... 

Julmyset har börjat

Hej vänner!

Nu är tentan gjord och jag har haft några dagar att återhämta mig. Den gick inte så bra men håller tummarna att jag klarade G, det är på gränsen alltså...

Förra söndagen var familjen, farfar, mormor, morfar, Lena & Hans och startade julen med julbord på Tofta herrgård. Det är så gott och mysigt! En sådan bra tradition vi startat, hihi. 

Efter tentan i omsdags så gick vi till puben och hade en trevlig kväll. I torsdags åt jag ute på supermysig restaurang, Goda grannar, på Sveagatan, kan jag starkt rekommendera! Sedan åkte jag hem till mormor och morfar och sov där. På morgonen fick jag sett Ernst en liten stund, så stor han har blivit, sötis! Ska bli kul att träffa honom och Linnea nästa helg! 

Denna helgen har varit skön (än så länge iaf). Såg love actually i fredags och sov lääänge. Igår var jag ute och promenerade med Anna innan jag åkte till Hedda på glöggfest, mycket trevligt. Bestämde mig för att hoppa utgången och cyklade hem. 

När jag vaknade idag var det tjock med snö ute, så julmysigt! Har sett dagens julkalenderavsnitt och ett av mysteriet på Greveholm. Nu har jag gosat ner mig i sängen och har tänkt läsa lite. Vet inte om det blir makroekonomi, femti nyanser av mörker eller tomtemaskinen. Kommer säkert bli en härlig blandning, haha. 





Välkommen december


Min fantastiska vän Olivia skrev detta och tycker det låter utmärkt att följa. Jag är så taggad på december att jag får fjärilar i magen och ser fram emot allt som har med julen att göra. Efter tentan på onsdag börjar ultra-mys-deluxe! 
Men idag har också varit ultra-mys-deluxe och klockan är inte ens tolv. Har varit på adventsgudtjänst med mamma, tycker det är så härligt. Har en väldigt bra känsla i kroppen när jag lämnar kyrka. Ikväll blir det om ännu mer mysigt när vi ska till Tofta herrgård på julbord. Åhh, bra söndag!

RSS 2.0