Ute i den härliga vintersolen




Känslan när man skrivit klart ett prov. I like! Det kändes ändå som det gick rätt bra, hade inte kunnat plugga mer tror jag...
Promenerade hem från bussen och gick sedan ut med Engla i det fina vinter vädret. Solen skiner, himlen är klarblå och isen glittrar. Jättefint!
När jag kom hem ringde mamma från Thailand! Åh, det var skönt att prata med henne!
Nu ska jag plugga och sedan träning.

//Josefin♥

Håll tummarna för mig!

Misslyckades totalt när jag skulle plugga inför naturprovet idag. Somnade på soffan... Inte speciellt bra gjort, men känner att jag inte kan läsa den texten fler gånger. Jag kan det jag kan och så får vi hoppas på det bästa! Håll tummarna för mig imorgon! Kram

Systermys.

Föräldrarna borta i Thailand betyder huset själv för mig och syster. Vi började eftermiddagen med att box-träna, sedan lagade vi tacos och nu ser vi på Arn - tempelriddaren. Mys!
Annars har dagen spenderats med naturkunskapen. Usch, vill inte ha denna nya läraren, han är inget bra. Patrik, kom tillbaka!

Puss och kram!


Frölunda

Första dagen denna veckan, och det känns helt okej! Kan bero på att jag vet att den kommer sluta grymt med en resa till Stockholm!
Efter skolan idag satte jag mig på statsbiblioteket och plugade, duktig tjej! Tycker det är skönt att sätta sig där, då får man gjort grejerna och man kan koppla av när man kommer hem.
Sitter nu här i soffan och kollar på frölunda-aik , go!

Adios julen!


Under dagen har jag varit rätt produktiv faktiskt, samtidigt som jag har haft det lugnt och skönt. Har fått plugga filosofi, börja på min special idrott - inlämning och tagit bort julsakerna. Det känns skönt, men kalt. Det är mer grejer i rummet med pyntet framme.

Nu ser jag på de sista minuterna av sveriges första EM match i handboll, KOM IGEN!

Släktkalas

Eftermiddagen och kvällen har spenderats hos faster Lena för att fira hennes födelsedag en dag för tidigt. Fick smarrig mat som avslutades med den godaste chokladtryffeltårta, mums! Fick också träffa söta Miranda som är fem månader för första gången, hur söta är inte bebisar?

Nu blir det att kura ner sig i sängen med ett avsnitt breaking bad och sedan sömn så jag blir utvilad för pluggdag imorgon och skolveckan som kommer därefter...

Kramar!

Filosoferar


Min förmiddag har bestått av filosofiplugg inför provet nästa vecka. Så nu vet jag allt om kunskap... eller?
Spelade in texten på mp3:n så nu blir det att sätta det i öronen och ta en härlig promenad i det fina vädret!

Gött!

Stenungsunds HK - Sävehof.
29 - 12.
Så härligt!
Bra spelat flickor, let's keep this going!

Nu ska jag fortsätta se breaking bad som jag lånat av William.
Kram!

Hallon- & äpplegröt



Laddar inför match med en härligt god och fin mannagrynsgröt. När den var klar stoppade jag i smälta hallon och rivet äpple i gröten. Hällde över den i tallirken och så var den klar och redo för magen, mums!

Det finns alltid en ljus sida


Jag känner mig väldigt deppig, det är väl omställningen som jag gjort denna veckan angående allt! På bussen hem gjorde jag en lista på allt som är bra i mitt liv, det är viktigt att inte glömma bort!!


Stockholm nästa helg!


Resa till Stockholm bokad för nästa helg med Emma!! Åh, det ska bli jätteroligt, har lite Stockholmsfeber och det var längesedan jag var där så är riktigt glad att jag snart ska dit!
Idén kom igår när jag hade gått och lagt mig. Har ett tag funderat på att åka upp och nästa helg passar bra eftersom vi inte har någon match, men biljetterna har varit för dyra och jag har inte vetat vem jag ska åka med... Men hade fått mail av SJ att det var kampanjpris vilket satte igång tankebanan. På kvällen kom jag att tänka på att Emma kanske ville följa med och det ville hon!! Jippiiie! Så nu är tågbiljetten bokad, åker på fredag vid halv två och kommer hem söndag halv sex så det blir hela helgen. Mys, njuta av stockholmska atmosfären, shoppa, träffa kusinerna och bara njuta! Något jag kan se fram emot! :D

//Josefin♥

Love

Det kändes i fötterna kan man säga, men är ändå nöjd att jag åkte dit. Eftersom Emma skadat sitt knä kan inte hon vara med på alla övningar, och då kunde vi två vi två passa istället, så slapp jag springa!

En låt från världens bästafilm - love actually!
Too lost in you - sugababes

Time is not my friend right now...


Väldigt trött tjej här! Vilar upp mig inför dagens träning som börjar om en timme. Är skönt att den slutar kvart i sju idag så att jag kan somna tidigt, känner att hela denna veckan typ bara går ut på att komma in i rätt tidsrytm... Snälla kropp, vänj dig!

När jag promenerade hem från bussen idag fick jag blåsor under fötterna så funderar hur jag ska klara av träningen, men får försöka tejpa och blåstra om dem mycket!

//Josefin♥

Smarrigt & fräscht


Detta är en favorit efter träning, eller perfekt som ett mellanmål! Det är kesella balndat med jordgubbar, men hallon funkar precis lika bra. Jag säger bara mums!
Passar perfekt efter dagens fyspass som var intensivt och jobbigt, men ändå kul! Känner att jag antagligen kommer ha träningsvärk imorgon, men det bevisar bara att man har tränat, hehe!

Nu blir det sänggång, puss på er!

Nu är verkligheten igång...


Min nya mysiga tröja jag köpte second hand i helgen!

Somnade vid halv nio igårkväll vilket var skönt.
Spanskan fick vi en ny lärarinna som verkar bra, hoppas hon är det också. Är klar med alla usla spanska lärare som jag har haft under åren!
Efter skolan stannade jag kvar och gjorde rättskunskapen, kändes klart att ha gjort den redan nu och att faktiskt få gjort något överhuvudtaget för har ingen motivation alls känns det som...

Idag har jag varit duktig! Åkte med pappa imorse och gick då från hjalmar brantningsplatsen till domkyrkan för att jag var så tidigt. Sedan när jag skulle hem så promenerade jag från bussen. Ikväll blir det fysträning! Har än så länge ätit bra, men nu sitter jag här och är fruktansvärt sötsugen men försöker stå emot. Att tänderna värker som attan hjälper dock för det gör ont att tugga...

Braces


Tandläkaren kom med goda besked om att detta var den sista tråden jag skulle ha!! Om sex veckor ska jag komma tillbaka och då sätter de in gummiband på krokarna som ni ser för att fixa till mitt överbett, sedan är det klart tror jag, jag ser slutet!
Fikan var jättemysig, tog en kopp te och vi pratade på, mycket att ta igen eftersom det var så längesedan! Kalaskul att ses igen!

Har lyckats följa min nyttighetsplan idag, skönt! En dag, mååånga kvar, hehe!

Mot stenungsund

Första skoldagen kan inte betyda mer än trötthet. Usch, vad jobbigt det va att gå upp ur sängen i morse... Lektionerna har också varit sega, har velat somna på alla. Men kul att träffa alla goingar! Nu sitter jag på tåget för att åka till Stenungsund och spänna tandställningen. Efter ska jag äntligen få träffa Simon på riktigt vilket känns som en evighet sedan!

Kalas




Nu är firandet för mamma klart och så även lovet för denna gång!
Imorgon börjar skolan igen för mig. Och det känns hemskt som vanligt, men ändå skönt att komma in i rutiner igen och få lämna hålan här hemma och komma in till stan! Imorgon börjar jag även med listan som jag skrev i förra inlägget, ska ändå bli spännande och se hur väl jag lyckas!

God natt!

To-do-list 2012

Idag har jag gjort mig en lista som består av punkter som jag ska ha som riktlinje nu fram till sommaren, men flera punkter funkar resten av året och längre än så. Här ska ni få se vad mina mål är!


- Godis- och sötfri resten av januari - för att få bort mitt sötsug som jag har byggt upp nu under hösten. Detta kommer bli jobbigt, framför allt de första dagarna och veckorna. Men när januari är slut kommer det förhoppningsvis vara borta och då kan jag börja äta måttligt när jag vill mysa till det!

- Äta nyttigt, i lagom mängder - Nu kan jag äta alldeles för mycket trots att jag redan är mätt. Jag ska äta tills jag är mätt, men sedan räcker det. Och hoppa över småätandet och mina digestive och skorp mellanmål. Något litet, frukt eller keso passar perfekt som snacks när jag är sugen på något. Annars äter jag rätt nyttig mat, det är vi faktiskt bra på här hemma.

- Gå ner till 53kg igen - Jag var där och lite till, men tappade all min motivation denna hösten, men nu ska jag sätta igång igen. Detta är inte ett omöjligt mål och det känner jag inte att jag vill satsa på, utan en vikt som jag kan vara nöjd med.  Deta gör jag för mig själv, för att jag ska känna mig nöjd när jag ser på mig själv. Där jag är nu känns det inte så...

- Vara mig själv -  Ta på dig vad du tycker är fint, gör vad du tycker är roligt och säg det du känner. Om andra inte gillar det så fine, men om du inte är dig själv är det ju ändå inte dig de gillar! Du mår bättre och oftast fler som gillar dig ändå! Varför vara någon annan när man kan vara sig själv?

- Simma en gång i veckan - Jag var i Kungälv förra veckan och simmade och det var riktigt skönt. Planen är att jag simmar en gång i veckan, inte bara för att det är bra motion utan också för att det är avkopplande. Antingen blir det i Kungälv eller Valhalla inne i stan.

- Mer utåtriktad, träffa mer människor - Att få komma ut och lära känna mer nya människor utvecklar också en själv. Det är alltid roligt att ta reda på alla olika typer och det kan man inte göra för mycket. Detta känner jag att jag utvecklade mycket redan förra året, men jag kan absolut fortsätta och göra det ännu mer!

- Vara spontan! - Stanna kvar i stan efter skolan, ta en liten promenad kanske, sätta sig och fika och plugga. Dessa små saker kan verkligen förgylla vardagen och göra den mer spännande. Säg ja om någon frågar om jag ska med och göra något!

- Stressa inte upp mig i onödan gällande framförallt skolan - Ja, man har mycket i skolan och vissa stunder vill man bara sjunka genom jorden för man har sådan panik eftersom man inte vet vad man ska börja. Ta ett djupt andetag, gör en plan vad som är viktigast och inse att allt inte behöver vara 100% rätt. Det är okej att få vg och det är okej att vila en kväll, det kan t.o.m hjälpa en för att orka ta tag i det!

- Ta hand om mina vänner - Jag har ett gäng jättefina vänner och ibland när man är insnöad i skolböcker och allt vad det kan vara kan det vara lätt att tappa kontakten lite... De betyder och de får en att orka så se till att träffa dem och få dem att veta vad de faktiskt betyder för mig. Utan dem hade livet varit väldigt tråkigt och svårare att ta sig runt. Glöm dem inte, de behöver mig förhoppningsvis lika mycket som jag behöver dem!

- Cykla till bussen så ofta som möjligt - Jag har lite mer än tre kilometer dit och speciellt nu tar latheten överhanden och jag åker med pappa lite tidigare istället för att cykla. Visst, det kan vara jobbigt att behöva cykla, men det finns mycket positivt med det också så som; självklart motion, på morgon blir det ett härligt uppvaknande, frisk luft, ger mig mer valmöjligheter när jag ska ta mig hem eftersom annars finns det ca två tillfällen jag kan ta mig hem. Med cykeln i Jörlanda kan jag vara mer spontan!

- Ta promenader - Det är skönt och kan ge en energi en seg dag. Detta gäller både med hund och utan för med henne blir det inte mycket till motion... Testade stavgång för första gången i torsdags och det är något jag absolut kan fortsätta med!

- Löpträna så jag klarar Göteborgsvarvet i maj - Det längsta jag har sprungit är 13km och det klarade jag bra, men innan maj måste jag ha sprungit minst 2 mil så jag verkligen vet vad det är jag ger mig in på. Jag har handbollen och det gör att jag vet att jag har konditionen och jag vet att jag kan klara loppet, men vill gärna göra det på ett bra sätt. Samtidigt tycker jag det är skönt att springa. Det som sätter stopp är väl att jag inte har någon rolig runda som är så lång, för jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att springa på samma ställe flera gånger under ett pass. Jag får helt enkelt tänka ut något.. En plan är att springa fram till Stenungsund och så hämta någon mig där...!

- Bry mig mindre om vad andra tycker och tänker - Gör vad du själv vill. Ditt liv, dina beslut. Och det finns inte så många saker som är pinsamt. Om du gör något lite annorunda, se det som charmigt istället för pinsamt! Det gör dig till dig. Och annars har du fått nåon annan att skratta, great, finns det något bättre än att göra någon annan glad?


Detta är min plan för våren 2012, har ni några mål för er själva?
//Josefin♥


Grattis mami! ♥


Idag fyller mamma 46, grattis!
Vi gick in och sjöng för henne, sedan lät vi henne ligga kvar i sängen så fixade jag och Emilia en riktigt lyxig frukost med färska frallor, grahamsgröt och massa tillbehör. Mmm, riktigt mumsigt. Alltid kul att göra något speciellt för någon på deras dag!

Massa kramar till mamma och alla andra! ♥

Fun!




Hade det trevligt ute i Hålanda, vi har det roligt när vi är tillsammans vårt lilla "gäng"! Bilden är från kvällen med Williams brillor, ett måste för alla!
Igår åkte jag hem vilket tar ett tag och sedan var det träning.
Idag åkte jag in till stanoch fikade med finisarna Felicia, Hanna, Daniella och Ida. Efteråt gick vi och kollade i second hand butiker, jag hittade en mysig vit tröja. När vi var och fikade ringde William och frågade om jag kunde komma och hjälpa honom och Oskar med deras företagsekonomi. Det betydde att jag och Ida förflyttades till Näset och jag skällde lite på dem, men de kom iallafall en bit, hehe!
Nu ligger jag och kollar på 27 dresses, mysigt. Kände att jag behövde en amerikansk kärleksfilm som är totalt förutsägbar ikväll, då är denna perfekt!

puss & kram

Livet ska vara som för en fjäril en sommardag

Vaknade vid tjugo över åtta och kände att jag bara ville gå ut! Helt crazy känsla, men jag reste mig iallafall, satte på mig träningskläder, lånade mammas stavar och gick ut på powerwalk runt hvet ich Aröd, 5km. Är riktigt nöjd med mig själv! Har nu ätit en fräsch frukost bestående av hallon och apelsin i fil, mums!
Idag ska jag försöka komma in till stan och ta en fika, och sedan vidare till Ida med Gustav och William för en trevlig kväll i Hålanda!

xoxo


2012

Gott nytt år fina läsare!
Jag har spenderat denna vecka väldigt lugnt och det har varit skönt. Nyårskvällen var jag med Olivia, Clara, Amanda och några till på tjejmiddag och sedan vidare till Lerum där vi såg alla fyverkerier jättefint! Dock var kanske inte hela kvällen den bästa... Men tjejerna är goa!
2012 har spenderats i Timmervik, den första med Anna, Annie och Emma mysandes och igår vet jag inte vad jag gjorde egentligen, hehe.
Idag blir det ännu en dag med chill, kanske en löprunda eller promenad för att få lite frisk luft.

Kramar!


RSS 2.0