Love it, hate it, learn it, leave it

När jag skulle skriva en hälsningsfras nu var de enda jag kunde komma på hej hopp gummisnopp och tjenis penis. Vad innebär det?

Nej men hade en bra förmiddag. Tränade och det gick bra trots att jag sålt min hjärna och glömt hörlurarna hemma. Värsta som kan hända näst efter att glömma laddaren. Eller själva telefonen! Omg, hade dött! Eller äntligen börjat leva? Jaja, gymmet iaf. Bestämmer mig för att lämna phonisen i skåpet efter som jag ändå inte kan använda den. *självständig* Men så råkar det bli så att jag tappar ner nyckeln till mitt skåp i handfatet. Jag orkar inte. Tänkte att den är borta för alltid och har ingen telefon så jag kan ringa efter hjälp för alla mina saker är ju i skåpet liksom! Men en tjej som var i omklädningsrummet informerar mig att man kan skruva av en grej så ligger förhoppningsvis nyckeln där. Leker rörmokare med hjälp av städerskan (hon hade ju faktiskt handskar på sig) och får fram min nyckel. Tack och lov! Och får tränat en stund. 

Sedan beger jag mig till Hedda. Vi gick igenom hela boken. Givande, kändes bra. Dock hade vi typ bara koll på första halvan så ska träffas på söndag igen och gå igenom hela. Sen tänker jag åka hem med tolvbussen, men det funkar inte riktigt för småbarnen har ju höstlov och bussarna går inte. Nähä, så får köra en ombytnad på bussen, hela luktade nog fotsvett när jag tog fram mina härliga joggingdojjor jag varit badass och haft inne på gymmet. Som tur var pratade jag med Linda på promenaden hem så då gick det lite snabbare. 

Väl hemma orkar jag ingenting. Är trött, panikig, hatar det mesta. Blivit bjuden på maskerad på fredag. Halva jag vill, halva vet inte och det som är kvar (ingenting alltså) vill inte. Men sa till Gustav att jag ska gå. Får bara inte bli full så jag kan plugga dagen efter. Vill ju skronka honom och William så mycket som möjligt innan de åker till Australien. Just nu vill jag bara sova. Och eftersom det var lov idag kommer det vara lika mycket lov imorgon vilket betyder att lika få bussar kommer gå då vilket gör att hela min planering förstörs. Men eftersom jag måste in till stan för jag har redovisning så blir allt kaos ändå. Nu vill jag gå i ide. Eller mysa lite, och kramas. Och börjar nog få lite huvudvärk med känner jag...

Nu ska jag sluta, tack och hej leverpastej! 

Enchilada á la tia




I will be here

Förvånar mig själv och pluggar bra hemma. Började igår när jag kom hem vid halv fyra, sjukt trött, och då läser jag hela artikeln som är på engelska och handlar om hur den svenska ekonomin och organisationer har förändrats från 1850 - 1975. Låter det tråkigt? Jo tack, det var det, men jag gjorde det! I slutet var det lite disco i rummet och datorn då det blev strömavbrott tittsomtätt så bestämde mig för att sova.
 
Min kropp måste vara inställd på att min klocka står på ungefär 5.45 varje morgon. För även fast jag inte behövde gå upp så vaknade jag då och kände mig ändå tillräckligt vaken för att inte kunna somna om och började plugga igen och började läsa på den andra engelska artikeln! Där kom jag dock bara fyra sidor, det är inget roligt språk måste jag säga... Men efter frukost har jag lyssnat på tre föreläsningar för någon smart snubbe i klassen har spelat in föreläsningarna och delat med sig dem till oss andra i vår briljanta dropbox. Det är sjukt bra faktiskt. Första gången jag lyssnade på föreläsningen fattade jag ungefär noll. Nu efter att ha hört den en gång innan, läst artikeln och har mer förståelse för organisatoriska modeller så fattar jag desto mer. Superbra! Sen att jag somnade i slutet av en gör inte så mycket, jag tror på passivt lärande. Men det var inte så länge så missade inte så mycket. Har sedan när jag lyssnat och samtidigt kollat på powerpointsen som lärarna delat med sig av, läst igenom mina anteckningar och skrivit korta sammanfattningar med frågor till så att jag, mamma eller någon annan kan förhöra mig. Den här kursen har jag en lite bättre plan i alla fall!
 
Nu ska jag lyssna på en föreläsning till innan jag ska göra megago lunch, är så taggad!
 
Och så vill jag bara säga att jag tycker ni ska kolla på det här klippet från cancergalan igår. Olivia lade upp den på sin twitter och låg här i sängen och grät. Så hemskt, men samtidigt så fint.
 
 
Massa kärlek, ta hand om varandra!

Söndag


Skulle läsa slut boken. Men städade istället. Skulle börja läsa. Men det går verkligen dåligt hemma. Så nu sitter jag och går igenom powerpoints, anteckningar och sånt istället så pluggar i alla fall, och tror faktiskt att jag även lär mig! 

Lördag



Var duktig idag och åkte in till stan och pluggade i biblioteket. Men får mycket mer gjort där verkligen så det var värt. Och så fick jag ju träffat Hedda. Och betalat för fadder-tack-sittningen. Sen blev det en fika på franks coffee innan jag åkte ut till Långedrag på killkväll, hehe. Jag, William, Gustav, Oskar, Axel och Carl spelade poker. Eller nej, de spelade, jag var dealer. Men nu har jag typ lärt mig hur det funkar! Nu är jag påväg hem till sängen. 

Pannkakslunch

Började dagen på gymmet, innan jag åkte till Gustav som stekte pannkakor. Smarrigt och trevligt, ska troligtvis träffa honom, William och co. imorgon på pokerkväll. Känner att jag mer kommer vara peppare än pokerdrottning, fattig student som inte kan spela är lika med tappade pengar, inte värt!

Nu har jag ätit hamburgare i pitabröd och ska första gången för säsongen se världens bästa film, love actually. Eftersom den utspelas på vintern känns det dumt att se den på sommaren. Men när hösten och vinter är här ser jag den helst en gång i veckan, hehe. Love it!

Livet

Jag fick godkänt på marknadsföringstentan!! G gränsen var 25, och jag fick 25 - like a boss! 

Kvällen blev kul. Vi var Space girls (hehe) och tvingades under kvällen framföra wannabe för alla. Sen drog vi vidare till puben och hängde där tills den stängde. 

Imorse var jag i skolan redan klockan nio, ändå bra när man la sig halv två! Lunchade sushi med bästa Jullan, supermys! Vi borde ha att äta lunch tillsammans som en ritual varje vecka för vi går ju så nära varandra, bara precis över vägen ju!

Sen satte jag mig på biblioteket och läste lite innan salsakursen drog igång. Danspartnersen var bättre idag så det blev lite mer av en dans, kul!

Har precis kollat ett avsnitt satc och ätit popcorn, nu ska jag göra mig iordning och sova i min sköna säng, underbart!



23 oktober

Här får ni lite datumrelaterad fakta:

- Idag är det SPACE-sittning för både språk och analytikerna (ACE) = space. Vad jag ska klä ut mig till får ni se då!

- om två veckor åker Gustav till Australien i ett halvår och börjar förstå det nu och få ångest att jag träffar honom för sällan och att jag kommer sakna honom! Så bokade in en lunchdate på fredag!

- För ett år sedan tog jag körkort!! Usch, jag kommer fortfarande ihåg hur jag satt i sal 104 och fick smset från körskolan som hade sagt fel dag till mig, det jag visste var ju att jag skulle göra det dagen efter!! Blev en nervositetsbulle med Danni på fröken Olsson och sen klarade jag det, som tur var!

- Om två månader är det 23 december och det betyder julbak. Så mysigt verkligen!! Vi tjuvstartar och äter minijulbord och sen bakar jag och Emilia, de andra sitter kvar och tittar på.
Samma datum fast för tre år sedan gick farmor bort. Eller egentligen var klockan innan tolv så det var den 22:e, men jag fick reda på det 23:e och den dagen hade vi alltid stort julbord hos henne så det är hennes dag, det känns fint på något sätt. Saknar henne, känns helt galet att hon inte varit hos oss på tre år, men tror allt hon ser och följer oss någonstans. 

Ha en bra dag!

Vi ger oss aldrig


Igår var mecenat så trevliga att de delade ut gratis frölunda - örebro biljetter. Det tackar vi fattiga studenter för och går gladerligen på hockey. Så jag som förlundait, Linda som hejar på Linköping HC och Hedda från Stockholm som konstatera efter matchen att hon inte gillar sport gick på den. Men det var trevligt. Första perioden var jag jag väl inte så rolig när de låg under med 0-2 men sen skärpte de till sig och vann på sudden death med 3-2 så det var ändå en glad Josefin linda fick med sig hem. Vi hade lite tjejsnack innan vi gick och la oss. 

Idag har jag varit på den sämsta föreläsningen so far. Den var så dålig att jag gick i paus, fattar ni vad dålig den måste vara för att JAG ska göra det? Så gick till bibblan istället och började läsa kapitlet det handlade om, nu är jag påväg hem för att plugga där istället. Kanske. Vi får se. Hehe. 

Måndag morgon

Drömde mysigaste drömmen inatt om en kille. Asså, den fick mig ju inte att tycka sämre om honom direkt, haha. Varför var jag tvungen att vakna??

Ny vecka. En regnig en förutspås. Jaja, gäller att göra det bästa av situationen. Är nu påväg mot gymmet för att fortsätta med den bra starten. Ikväll blir det förhoppningsvis hockey då förlunda delar ut gratis biljetter till oss med studentkort. Hoppas vi lyckas få!

Lugn helg

Igår alltså, så härlig! Hade icke-plugg dag så sov till kvart över elva, kalas smörgåstårta hos farfar, spelade the sims (så längesen!), dansade, åt familjemiddag, lite mer the sims och sen tidig sänggång. En sån Josefin-dag, love it! 
Har jag ätit en god frukost med grahamsgröt och nu ligger jag och ser på moderaternas arbetsstämma. Ska stänga av den och börja plugga. 



Vad hände med duschen?


Fredag. Hur startar man den bättre än med ett besök på gymmet och 5,5km löpning? Så härligt! Sen satt jag i biblioteket någon timme och läste innan föreläsningen. Den var alldeles crazy! Alla hade tydligen bestämt sig för att lämna sin comfortzon och byta plats! Jag och Hedda satte oss på vänster sidan, Ardners platser var upptagna så de fick byta och det var massa andra som inte heller satt där de brukar! Det har blivit så att man har hittat din favorit-spot i föreläsningssalen. Vi brukar sitta i mitten av raden både vertikalt och horisontellt, men idag kände vi för att vara wild and crazy - det är ju trots allt fredag!!

Sen följde några meningslösa timmar där vi väntade på att få respons på grupparbetet av vår handledare. Han hade inte ens läst det vi skrivit så den var totalt meningslös. Men annars känns det arbetet bra, vi är i stort sätt klara och den ska vara inne om en vecka, score!

Sen tog jag discobilen (eller ja, det är en vanlig bil, men jag är ju disco så...) upp till Trollhättan där jag hälsade på min twin och hennes pojkvän. Vi lagade smarrig mat och pratade massor. Sen kom även Annie och vi bytte ut mat mot godis, men behöll snacket och spelade även ett spel. Jag och Annie förlorade. Jag skyller på att hon är oerfaren. Hon är ju trots allt bara 18.. Haha! Men det var en väldigt lyckad, mysig och härlig kväll!

Salsa

Började dagen med ett härligt träningspass tillsammans med sporty spice. Ska börja få henne lyfta vilkter så hon blir lika biffig som jag, hehe. Efter föreläsningen satt jag i biblioteket flera timmar och kom ändå framåt, det kändes skönt! Hann därimellan även med att sitta med mitt nuvarande grupparbete och fixa kompletteringen med den gamla. I början va jag ju inte alls nöjd med den gruppen men nu känns vi lite som en mysig familj, kommer sakna att träffa dem och vara sur på dem.. Hehe. 
Kvällen spenderades dansandes salsa. Superkul! Nybörjarkurs med kåren som jag, Olivia, Hedda och Linda bestämde oss för att testa på. Tyvärr var kanske inte killar de mest taktsäkra dansarna med rytmen i blodet men det var ändå kul att vi nästan var hälften/hälften killar/tjejer. 
Nu ska jag sova, imorgonkväll blir det en tripp upp till Trollhättan för att besöka Jullans lägenhet, myys!

Stolt


Har haft en fantastiskt härlig dag än så länge. Sov tio timmar och låg kvar i sängen aka. luftmadrassen en timme och mös. När vi väl gick upp åt vi en smarrig frukost med havregrynsgröt á la Mina och smörgås och sedan tog det lugnt i lägenheten innan Mina skulle iväg och springa ett lopp. Så när hon gick dit promenerade jag de 3 km in till stan, vandrade runt där lite, gick in i domkyrkan och hejade på henne innan jag promenerade tillbaka. 

Och gissa hur grym hon var; hon kom 23:a av alla tjejer!! Milen under 50min, helt sjukt bra! Nu ska vi fräscha till oss, laga middag, och så får vi se vart kvällen leder. Vi kanske tar oss in till stan och går ut. 

Kramisar

Känns som hemma




I lived

Det är fredag, jag är påväg mot Örebro för att hälsa på världens bästa Mina där jag ska spendera helgen. Jag mår bra med andra ord. 

Var och hälsade på i Emmas nya lägenhet igår med Olivia och Isabelle, superfin var den. Åh, tänk när man får en egen sån! Det blev ett glas vin, popcorn och massa tjöt tills vi somnade. Imorse åt vi en cozy frukost tillsammans innan jag drog till gymmet innan föreläsningen. 

Att göra saker såhär; myskväll en vardag, åka på minisemester till saknad vän - det är livskvalité. Oj, vad bra man mår av det! Det är ju inget minus heller att jag tycker hösten är fantastiskt vacker med alla dess löv och färger. Det går bra nu. 




Husvakt



Jag vann en tävling i fredags då jag var potato mou.se tvåhundrande like på deras facebooksida så blev avmålad som deras maskot. Visst blev den söt!

Har bott ensam i mormor och morfars hus sen igår till imorgon för det är så skönt att slippa cykla, testa att bo själv och vakta deras hus lite när de är i Stockholm. Pluggar på, det går bra, taggar inför helgen när jag ska åka till Örebro och hälsa på Mina. Underbart att bara vara med henne, saknar henne så här i Göteborg!

24h


Blev en spontan kvällspromenad igår med Gustav. Han skulle ut med hunden när jag typ åkte förbi Kungälv så jag gick av och så promenera i en och en halv timme tills min buss kom. Så kul att träffa honom igen, vi har varit alldeles för dåliga på det under sommaren och nu åker han till Australien om en månad och är borta typ minst ett halvår.. Hoppas på att han fixar en avskedsfest innan han åker, hehe. 

Idag har jag läst fyra kapitel i nya kursboken. Känner mig duktig som börjar så bra i tid. Hoppas jag kan fortsätta med det sen också!
Under eftermiddagen var det blåvitt förlust, promenad, familjemiddag och såg Argo. Så intressant! Baserad på när Iran höll amerikaner fångade i början av 80-talet. Se den, bra film plus bra allmänbildning!

Nu ska jag sova, natti!

Tjejmys


Är påväg hem från Felicia där gänget (minus Hanna som är kvar i London) myste med godis och tårta. Vi firade både Felicia och Rebecka som fyllt år. R är hemma över helgen så det var kul att träffa henne, nu blir det inte förrän vid jul igen...

I could be the one


Som jag dansat ikväll! Jag åkte till Lisa efter bullbaket. Det var hon och Emelie jag träffade på Gustavs maskerad för ett år sedan och träffades första gången igen för några veckor sedan. Det klickade verklilen mellan oss och trots att jag typ kände minst folk där var det ändå vi tre som dansade och hade skitskoj! De andra satt i soffan och kollade på sina mobiler... Sen drog de och då blev det jag, en kille och tre par kvar, det blev lite steöt när paren började strula. Så jag kände att det var dags för mig att lämna så nu kommer jag inte hem allt för sent i alla fall. Men har haft en bra dag, älskar att dansa!

Kanelbullens dag



Bullar till middag, det är inte varje dag. Men smarrigt va det! Nu hänger vi hemma hos Hedda, ska snart åka vidare på hemmafest i Kärra. Nice!

Grattis älskling

Min stora kärlek som alltid kommer finnas vid min sida fyller år idag - IFK Göteborg. Det ska jag fira med tårta, kanelbullar, vin och massa trevliga människor. Den här fredagen bådar gott!

Kos

 Sitter och kollar igenom bilderna från en härlig vecka i augusti.

 

A walk to remeber

Ville se en riktig chic lit film idag. Och som tur är finns det en hel del. Sökte på nätet, och hittade a walk to remember. Så fin! Handlar om en busig kille som blir kär i en lugn tjej och så ändras hela livet och sen händer det en hemsk grej och så blir det sorgligt men så slutar det ändå fint, precis som en sådan film ska göra. Hade tårar i ögonen flera gånger och en av filmens fördelar var att huvudrollsinnehavaren va så snygg! 

Nu börjar jag känna tröttheten och huvudvärken ännu mer... Funderar på att ta en eftermiddagstupplur eller om jag ska orka hålla mig till kvällen. Vörjar som tur är inte förrän kl. 13 imorgon!

Tentan gjord, nu är det på't igen




Det kan ha gått hursomhelst på tentan igår. I början kändes det hopplöst men sen fick jag ändå ner några sidor och lämnade salen med en helt okej känsla. Håller tummarna på att det räcker för godtjänt! 
Efter tentan gick vi hem till Hedda och åt nudlar och förade. När vi kom till puben halv nio var det lång kö så vi gick tillbaka till H och hämtade en vinflaska så vi hade fest i kön istället. Vid elva gav vi upp och gick och satte oss på restaurangen bredvid och tog ett glas vin. Sen kom massa till oss och när de stängde vandrade vi runt lite på stan. 
Nu är det dags för introduktionsmöte inför nästa kurs - organisation och ledarskap. Här är kurslitteraturen på 400 sidor på svenska så hoppas det blir enklare att ta in det. 
I eftermiddag ska jag bara hem och njuta av att inte känna kravet om att jag måste plugga. Fantastiskt!

Dagen före

Idag har varit väldigt upp och ner. Morgonen var ingen bra. Fick inte pluggat så värst mycket på grund av det. Men sen gick jag ut och promenerade/joggade milen och lyssnade på podcasts som är gjorda från boken. Det gav mig energi (promenaden, inte podcasten) och var mer produktiv under eftermiddagen. Nu har mamma precis förhört mig på olika modeller och det gick ändå bra så tänker nu bara ladda mentalt och bära med mig känslan. 

Mamma håller nu på med 5:2 dieten och jag åt samma middag som henne idag. Och grejen är den att det var riktigt gott! Quinoa med rödbetor, valnötter, getost och ruccola. 



RSS 2.0