Fredag

Hej!

Skolan idag, sedan hem till Engla. Gick ut på promenad, gick ner till farföräldrarna för att vara lite social med dem. Lyckades få mig en knäckemacka med skagenröra. MUMS! :D

Sedan läste jag slut Emma, den var bra. Ska försöka få tag på dem på DVD också. Började kolla på Oliver Twist som jag lånat av min so lärare. Den är sex timmar, och början som jag såg nu har jag redan sett 2gånger innan. Haha, men snart kommer jag till resten som jag inte sett.

Träning sedan i bollhallen. Det gick bra, hade mycket bättre bollkänsla än i onsdags. Hemma åt vi sill, nu kollar vi på OS, herr stafett i skytte samtidigt som extreme movie.

Bild från i tisdags, nu är det slask....

//Josefin♥

Nu blir det handboll!

Hej!

Skolan igår och idag. Efter den igår så gick jag och Anna plus hundar ut på promenad i skogen. Hade med mig kameran så det kommer några bilder från det. Sedan gick vi hem till Anna och drack varm choklad, spelade fifa och buzz.

Idag fick vi sluta halv två istället för halv 4. Jag skulle in till Kungälv för att köpa present till Ellen och hämta mitt moppekörkort, sedan skulle pappa hämta mig. Men nu hann jag gå ända vägen bort till posten, tillbaka och hitta en bra present och ändå hinna med 4 bussen hem. Det var bra!

Anna ramlade, haha! ;D <3


Nu ska jag iväg och träna handboll som jag inte gjort sedan förra lördagen. Längtat! :D

//Josefin♥

tillbaka efter lov...

Hej!

Vaknade kl.6 imorse och kollade på hockeyn. Det gick ju lyckligt, Sverige vann med 3-0! När jag kom till skolan kollade vi slutet på Carolines mobil, men den hakade upp sig efter varje 10sekunder. Men innan dess åkte jag bussen. Och den var försenad så trodde jag missat den. :S Men den kom tillslut.

Hade svenska, engelska, spanska och gitarr innan lunch. Det gick riktigt bra på gitarren. Jörgen lär mig saker nu som han lär folk som går på musikhögskolan! Jag är grym! ;) Se´dan gjorde jag och Ellie klart vår serie om hur första världskriget blir från Europakrig till världskrig. Sist slöjd. Gör en enkel, taight svart kjol. Blir nog klar nästa vecka.

När jag kom hem skottade jag en stig så jag skulle kunna komma till bussen imon bitti, sedan gjorde jag en pasta/kyckling sallad och kollade på SATC. :)

Nu ska jag ta och läsa lite Emma.
//Josefin♥

Lång resa hem.

Hejsan!

Vi åkte från Åre klockan 6 i morse, och 12 timmar senare var vi hemma i Timmervik igen. Resan var lång och det var kö en bit p.g.a. vädret. Men det gick bra. Lyckades faktiskt läsa i bilen så nu har jag inte mycket kvar. Vi stannade i Mora på donken där det alltid är kaos. Mindre kaos idag en det brukar vara, skönt!

Imorgon börjar skolan igen. Hade hoppats på ett samtal från skolan där de tala om att skoldagen var iställd p.g.a snörisken, men tror det bara kommer bli önsketänkande. Men imon får vi ju vakna vid kl.6 då Sverige-Finland spelas. Måste ju se det jag hinner. Hinner bara se 1½ period, sen går min buss. Men när jag kommer till skolan ska jag försöka sno en dator och kolla där. Är lite av en sportnörd, jag vet! (y)

//Josefin♥

Sista kvällen

Hej!

Min dator vill inte gå in på blogg.se så får sitta vid pappas. På min hade jag bilder från eftermiddagen, men dom får ni se någon annan gång.

Vi åkte bort till björnen med bilen och åkte en liten stund. Solen lös och det var fint, men det var väldigt kallt med vindar så klarade inte av att åka så länge. Nu har vi städat lägenheten, bastat och gjort klart no:n. Så nu ska vi äta, och kolla på melodifestivalen! Hoppas det är med någon bra låt, hittills har Salem al Fakir varit bäst! :)

Eftersom det är sånt vintrigt väder ska vi åka härifrån kl. 6. Så att vi hinner hem innan det är allt försent. Vi har redan lämnat våra skidor och pappa håller på att packa in det som går i bilen så det är bara att tuta och köra! :)

//Josefin♥

Åre kyrka

Mamma och jag bestämde oss för att nu när vi inte åker skidor, kan vi ta en promenad till kyrkan. Men det var kallt och blåsigt, och jag fattar inte hur syster klarar av att vara ute i backen och åka! Men vi nådde vårt mål. Den var söt, och för att komma in fick man låsa upp med en vääldigt stor nyckel. Men vi gick bara in till kapprummet, det såg ut som själva kyrkan var larmad och ville inte sätta igång något som skulle börja tjuta!
Sen hade mamma en idé om att gå bort till bageriet och köpa bakelse, men vi struntade i det, det var för kallt. Vi gick till ica istället som ligger på hemvägen och köpte mat till kvällen. ;)



Den stoooora nyckeln in till kyrkan.


//Josefin♥


Stängt nästan överallt

God morgon på er!

Sitter här och kollar ut över ett väldigt kallt och blåsigt Åre. Alla sittliftar är stängda och högzonen, så de enda ställerna man kan åka på är Duved dit man måste ta bil och björnen, barnområdet. Dit behöver man ta massa släpliftar så det blir nog en förmiddag här för att göra klart no:n. Det finns bara en lift jag kan ta. En ankarlift som är lång och går långsamt p.g.a. vädret. :S

Hoppas ni får en bra lördag!
//Josefin♥

Beefalo

jag fick gjort lite mindre än halva no:n, får ta resten imon och på måndag. Det blev att vi åt på Beefalo, en resturang i lite amerikansk känsla, lite västern. Det var mysigt. Jag åt en chicken burgare med pommes, guacemole och nachos. Det var riktigt gott. Det var med lite tacos smak, istället för ketchup hade de salsa sås.

Men det är iskallt att gå ute nu. Vi hade väl 300m till resturangen och det gick nästan inte att gå därimellan. Man saknade nästan skidglasögonen som skyddar mot de kalla vindarna.

Nu under kvällen har vi kollat på färjan där en kille gick dejtningskurs. Haha, vilka meningslösa program det finns! Sedan såg vi csi, som också egentligen är väldigt dåligt... Men nu blir det något riktigt, Sverige - Vitryssland i hockey. Det ska vara sport nu! ;)

Har också suttit och knopat på en ny design. Den jag hade innan var höstig, nu är det vinter och då passar blått! Den till vänster är tagen här i Åre, och den till höger hemma i Timmervik. Blev nöjd, det är faktiskt en bild på mig själv där jag ser helt okej ut(och dom är inte så många).

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!
//Josefin♥

H.H. och plugg...

Hej!

Åkte till chokladfabriken. Det var gott. Man fick smaka på 3 sorter, lingon, lakris och chiili. Den första och sista var goda, den andra smakade tvål. Gjorde ett undantag från mitt godisuppehåll, men det har jag faktiskt bestämt att jag får. Och det var värt det, lingon var väldigt god!

Åkte bort till björnen med Emilia, men åkte 2 åk där, sedan hem igen. Det går inte att åka så länge för mina tår somna nästan bort. Hem och basta, härligt! Klockan 18 ska vi ut och äta, får se var vi hamnar. Men tills dess ska jag intensiv plugga NO. Fick det jag glömt hemma av Viktor, tack! Har laddat upp med min Håkan Hellström spotify-lista så det är bara att gasa!

Håkan Hellström - Hurricane Gilbert



//Josefin♥

Få åk

Hej!

Idag blev det inte mycket skidåkning på förmiddagen. Gick ut som vanligt vid nio. Jag åkte själv vid vm 6:an och 8:an. Men alltså det var så kallt och blåsigt så åkte bara 1½ timme. Lite kallare än igår, och solen lyser inte idag, förutom svagt mellan molnen. Med köldeffekten var det -37*c nere vid liftens start! Snacka om att vara kallt!

Hade tänkt att göra lite no som ska in på tisdag, men hade glömt pappret hemma där det står vad vi ska ha med. Så klasskamerater, om ni läser, skriv SNÄLLA vad det är vi ska ha med som en kommentar!!

Nu ska vi nog iväg till Åre chokladfabrik och läska oss själva. Mums!
//Josefin♥

BRONS!!

Och Anja fick sin medaj! Det var bra! :D Efter den kraschen igår, var det riktigt kul att hon fick sin medalj. Hade såklart varit kul om hon fått den igår med men nu är det som det är.

Jag råkade säga när det bara var den sista kvar; hoppas hon ramlar. Då fick jag massa skäll från familjen, men jag fick rätt. Hon fick faktiskt medalj igår, och guld dessutom! Men det måste vara jobbigt, jag lider med henne. Lite.

God natt, nu ska jag gå och göra mig iordning och sedan somna om det inte blir väldigt svensk med björn Ferry så han får ännu en medalj. ;)
//Josefin♥

Ursäkta, vad sa du?

När jag åkte hamnade jag på en sittlift tillsammans med två danska killar. Eftersom jag inte hade något annat för mig lyssnade jag när de pratade. Och jag fattade inte mycket. Man pratar om att svenska, norska och danska låter lika och man fattar vad de andra säger. Men är det så? Enda gången jag hör vad de säger är när som pratar väldigt långsamt och har upprepat det några gånger.

Men vad ska man göra när man inte hör vad de säger? En tjej gick in i hissen med mig och frågade något på danska. Jag förstod inte så frågade om hon kunde säga om det. Hörde inte igen, men kunde inte me att fråga igen så svarade bara; Njajanej... Eller något sånt. Vi hade kunnat fortsätta där och försöka förstå, men tror inte det hade gått så bra ändå. Och jag ville ju inte verka dum som inte ens förstår mina grannar från landet brevid.

Men jag undrar om de förstår oss. För det har jag alltid hört. Alla säger att vi förstår inte jättebra de scandinaviska, men alla förstår svenska. Men hur kan det vara så? Jag skulle nästan kunna slå vad (men bara nästan har alltid fel så vore lite riskfyllt...) om att även danskarna säger att alla förstår oss. Vi fattar inte ett ord av vad de säger men oss, oss förstår alla!


Så medans jag satt där med de danska killarna, försökte jag se så snygg ut som det går i skidhjälm, alla kläder jag hade med mig(och såg därför ut som michellingubbe) och rånarluva över hela ansiktet med glasögon så man såg inget från mitt ansikte. På det skulle jag försöka fundera ut hur jag skulle kunna starta en smart konversation. Kom tillslut överens med mig själv att sitta tyst. Det hade bara blivit väldigt pinsamt när jag efter varje ord de sagt frågade vad de sa, och ändå bara svarade; njajanej...

Kallaste dagen

Hej!

Idag var den kallaste dagen hittills, runt -15*c. Och sen när det blåser och man åker mot vinden blir det ännu kallare.... Vi åkte bort till Duved/Tegefjäll som är en annan del av Åres skidsystem, men man måste åka bil dit. Backarna var bra, och solen lös och himlen var blå, men iskallt som sagt. Det var inte mycket folk, och pisterna var breda. Men efter en stund behövde jag gå in i värmestugan för det var så kallt. Hade ingen känsel i tårna alls... Tårna förblev isbitar, men resten tinade upp.


Vi åkte några åk till sedan åkte vi hem till lägenheten igen. Åt lunch, värde upp mina kroppsdelar, blev väldigt trött och la mig i soffan och läste. Hade inte så stor lust att åka ut i backen igen, men tog tag i det, och eftermiddagsåkningen var faktiskt rikitgt skön. Åkte bara i de stora backarna runt sitt lifterna, eftersom jag åkte själv. De är mycket enklare att åka i. ;p Frös inte om fötterna förrän på slutet.

Hem och bastade, alltid lika skönt efter kall dag ute i kyla. Sedan gick vi ner till torget och shoppade lite. Eller ja, vi kollade. Allt vi köpte var mat. :p Nu har vi ätit middag, tacos, kollat os och the vampiare diaries. En serie som är väldigt lik twilight fast lite bättre och med många snygga killar. (y)

//Josefin♥

Skidåkning i kalla vindar

Hejsan!

Ännu ett OS-guld, wiiihooo!!! :D

Imorse var mamma iväg och köpte nybakta frallor som det blev till frukost, gott! På förmiddagen åkte jag mest med bara Emilia, hade det lugnt och skönt. Fast vädret var inte det bästa idag. Det var kallt och blåsigt. Det gick an nere vid de lägsta pisterna, men när man kom över kröken blåste det och piskade i ansiktet. Därför åkte vi inte upp på toppen. Mamma och pappa hade varit där, men inte sett något. Sedan träffade jag päronen, och lämnade Emilia. Då lämnade mamma oss också och vi åkte de brantare backarna. Men en av de backarna pistas inte varje dag för den är så brant, snön blåste av p.g.a vinden och folk har åkt i den så största delen var is. Jag skulle svänga, men det gick inte eftersom det var is därså fick bromsa efteråt. Då var det inte så mycket kvar av backen så åkte in i en gran. :p Haha, men jag fick inte ont, skattade bara. xD

På eftermiddagen åkte jag och pappa bortåt björnen området, som är barnområde, men inte hela vägen. Det var blåa/röda backar och ankarliftar, men det var väl helt okej för några timmar. Men vid halv 4 åkte pappa hem och jag tog en extra sväng i hemmabacken, vid vm 6:an, men det blåste, och backen var i dåligt skick så åkte hem också.

Läste lite, sedan bastade jag. Hade bastun alldeles för mig själv, skönt! Sen har jag hjälpt till med maten, och kollar nu på OS. Det är så friskt och hälsosamt i fjällen... :)

//Josefin♥

vitt överallt

Ännu en dag i backen. En mycket kallare dag.... Uppe på toppen så var det inte lika mycket moln men solen lös inte. Men du var även ovanför dem. Men där uppe var det inte jättekallt. Men när man åkte ner mot dalen åkte man in i molnen och det var väldigt kyligt. Vi träffade en annan familj som är här som vi åkte med på förmiddagen. Efter halva tiden försvann killarna och åkte off-pist, då fick jag åka med Emilia, mamma och Ann-christin, och då går det inte så fort....



Åkte hem och lunchade. Lyckades göra så att alla korvar sprack, och när ja skulle göra varmchoklad tog jag 2 matskedar istället för 2 teskedar. Som tur var upptäckte min syster detta, så den förstödes i alla fall inte. Till efterrätt åt vi semla, det är ju semledagen! Mums! Hemmagjord. Förrut ville jag ha utan mandelmassa, men nu gillar jag mest med. ;) Efter lunch blev jag väldigt trött. La mig i soffan och läste lite, men sen var det ut i backen igen. Vi åkte då ca 2½ timme hela familjen, bara sista halvtimmen åkte jag och pappa.

Bastade idag med, sedan göra sig fin och gå på resturang. Gick på lilla krogen, som var jättemysig. Tog en tapastallrik med kyckling, fläskfilé, klysftpotatis, tomat, oliver och tsatsiki. Jättegott, var väldigt fräscht! Sedan hem och kolla på os, och softa med datorn. ;)

//Josefin♥

 

 

 

 


Första dagen i backen!

Hejsan!

Första dagen ute i backarna. Gick ut och åkte nör backarna öppnade kl.9, och åkte runt lite överallt till ca 12.15. Då åkte vi hela familjen. Sedan gick vi hem och åt lunch. Därefter åkte jag och pappa ut i backarna igen. Mamma gick ut och åkte längd och syster mår inte så bra, så hon stannade hemma och vilade.



Men eftermiddagen vi hade var underbar! Vädret var lite konstigt. I backarna nere vid dalen var det molnigt, men när man åkte upp en bit hamnade man i molnet. Där snöade det och sikten var skymd. Men när man sedan åkte upp ända upp till toppen var det sol, och man såg att man var ovanför molnen. Det var riktigt mäktigt. Hade nästan bara kunnat stå och kolla på det.... Jag och pappa åker nästan lika fort så det gick smidigt, det var inte mycket folk i backarna (vart är alla sportlovs firande, sälen?) och de var inte så uppkörda, och därför härliga att åka i. Tempraturen var runt nollan och ingen vind, så såhär får det gärna vara resten av veckan! :)



När jag kom tillbaka så bastade jag och mamma. Hela lägenheten har en bastu tillsammans, och vi hade turen att få den precis mitt i mot. Och det var så härligt, frös lite överallt  + att duschen var lite konstig. Efter det tog jag en härlig promenad till ica kvantum och handlade tändstickor till mamma som var duktig att ta med sig ljust, men glömde något att tända dem med. :p Åt middag, fiskpinnar. Sedan OS-GULD!! Charlotte Kalla tog os-guld på 10km. :D Stod här och hoppade men det gick vägen. våret första guld detta os:et! :) Sedan gick jag och mamma och bokade bord till en resturang imon. Vi åt på den förra året också, den är jättemysig!

//Josefin♥

11 timmar...

Hejsan!
Sitter nu uppe i lägenheten. Vi åkte kl.05.30 hemifrån, hade piss- och tank pauser, men ingen längre. Vi var framme ca kl. 16.15. Under resan vet jag inte riktigt vad jag gjorde. :P Snörvlade en massa iaf, för hade först inte nässprayen hos mig. Försökte läsa, men lyckades bara med 1 kapitel sedan fick jag ont i huvudet.... Så lyssnade på musik (och Emilias snarkningar) och fick faktiskt mamma att leka lite med mig, men de där framme fuskade... :p





När vi kom fram hämtade vi nyckeln och gick sedan till lägenheten. Den är fin, liten och söt. Jag och Emilia har ett eget rum OCH egen säng! Brukar alltid få dela en dubbelsäng, så detta kommer bli en bra vecka! ;) Skulle hämta ut skidorna, och kön var evighetslåååång! Det tog upp mot en timme, segt.... Sedan vet jag inte om mina bjäxor passar, eller om de är små, men får testa imon, och annars är det bara att byta. Lätt som en plätt!


I morgon blir det ut och göra backarna oroliga! :D
//Josefin♥

Åhhh SHK!!!

Hej!

Längesedan men varför bry sig?! Lägger inlägg när jag har lust, och har inte känt för det den senaste tiden...

Idag har vi spelat match mot Höfers hemma i ica kvantum arena, och vi vann med 13-12! :D Det är sååå skönt med segrar, inget går upp mot den känslan!! I´m happy!! :D

Nu ska jag kolla på melodifestivalen. Jag hoppas på att Erik Sade är lika bra som han är snygg, och att Anna maria Espinosa har en lika bra låt som den till introt av livet enligt rosa. ;)



Sen blir det att lägga sig tidigt, för imon halv sex, lämnar vi hemmet och flyr norr ut till Åre. :D Kommer ha med mig datorn upp, så vem vet, det kanske blir något inlägg därifrån. :)

Ha en trevlig lördagskväll!
//Josefin♥

RSS 2.0