Frölunda ikväll !

Hej!

Sitter här i skolan och har rast. Snart börjar spanskan. Var plastig korv till lunch, ingen höjdare... Sedan blir det gitarr, so, lucia träning och slöjd, faktiskt roliga lektioner! :)
Efter skolan ska jag åka in till stan, kolla lite, sedan möta pappa för att äta och sedan blir det scandinavium och frölunda - södertälje! :D

//Josefin♥

Ullared

Hej!

Har haft en bra dag i ullared med mamma och Emilia. Shoppade snygga tunikor/klänningar, massa par leggins, en vinter jacka, armband m.m. :)

//Josefin♥


...


//Josefin♥


Lördag

Hejsan!

Har haft en mysig natt med Engla i sängen, det var vääääldigt längesedan hon sov i min säng. Tycker egentligen inte om det, för när hon vaknar och byter sovställning vaknar jag med, och är rädd att hon ska behöva gå upp och kissa trots att hon inte behövt det på nästan 1 år. Men det gick bra, vaknade några gånger, men somnade snabbt om igen. Och hon är så lat, så man kan sova länge på mornarna. :)

Förmiddagen började med städning av rummet, funderar på att ta mitt fönster, och tvätta det innan jag sätter upp advents stjärnan, så att det blir fint.. Tror faktiskt jag ska ta och göra det... Det var ett tag sedan det fick sig en dusch, du ser fingeravtryck och salt från havet och smuts från regn på det. :P Har även hunnit räkna lite matte, och nu ska jag jobba so, och bild (efter jag tvättat fönstret då förstås!). 

Men i eftermiddag kommer även Emma, Sara och Karin och hälsar på oss enda nere från Ängelholm! Det ska bli mycket mysigt, det var ett tag sedan... :D

//Josefin♥ 


Pastamedpesto.blogg.se 1 år !

Grattis grattis till min blogg! Idag fyller den 1år! För ett år sedan satt jag ute i soffan, var hemma för jag var sjuk och startade bloggen! :D Det känns som om det var jättelängesedan jag starade den, det har hänt så mycket!

Nu blir det iväg på träning :)

//Josefin♥


August Strindberg & Francois Boucher

Ja, dessa två gentlemän har jag spenderat kvällen med. :P De är båda konstnärer och ska skriva hemprov om dom i bilden. Jag ska få MVG på detta, för då får jag det i betygen!! Det ska vara klart onsdag v. 50, så är ute i god tid iallafall. ;)
Francois Boucher
Autumnpainting10.jpg image by rmh625
August Strindberg

Vi slutade tidigare som sagt, men fick inte följa med Jesper, så stannade kvar i skolan och gjorde engelska, vilket egentligen var väldigt bra! Gjorde klart gloslistan på 100 ord... Men sen följde jag med Sofie när hon slutat och bussen kom. Hann inte vara hos henne spec. länge. Han bara äta, innan det var iväg till Stora Höga, och församlingshemmet. Hade en trevlig läsning som vanligt. Pratade om bön, gjorde en bönbok, sjöng och lekte. :)

//Josefin♥


Stenungsunds HK - Lysekil

Hej!

Igår hade vi hemmapremiär för säsongen. Vi spelade i ica kvantum areana mot lysekil. :D Jag som fortfarande är lite förkyld, fick inte spela så mycket, vilket kanske var bra, så att jag blir frisk någon gång! Det blev lika, 15-15, men vi skulle ha vunnit! Ett tag ledde vi med 5 mål.... Men men... Vårt första poäng! Always look on the bright side of life! :P Nästa match tar vi dom!!

Nu sitter jag här i skolan brevid Matilda. Vi har håltimme... Men gympan är inställd senare idag, så vi slutar tidigare. Ska nog hem till Jesper innan det det är konfirmation. Är konfafadder! :)

//Josefin♥


I skolan

Hejsan!

Dagen har börjat bra, pappa skulle åka till kungälv för att jobba, och började senare, så jag fick åka med honom på morgonen klockan 8, så fick sova längre. :)
Enda lektionen vi har haft är engelska. Där skriver jag en uppsats om Grey´s anatomy. ;p
Nu har vi so, så ska jobba med min reseblogg. :)

//Josefin♥


Frölunda !

Hejsan!

Eftermiddagen har jag spenderat med Louice. Har fixat med hennes blogg, och lagat pannkakor som vi brukar! ;D Tittade även på ett avsnitt av ullared som jag missat. Jag tycker synd om Morgon på lagret. I det avsnittet jag såg sa han; Jag tänker de som inte har haft det så bra här kommer få det bra i himlen....

Nu sitter jag och kollar på frölunda - HV71. Heja FRÖLUNDA !! :D
Sitter även och pluggar bild och so. I so:n gör vi en reseblogg, Hinduismresan. :)

//Josefin♥


Pluggar...

Trevlig söndag allihop! :)

Hade inte den bästa natten, somnade inte förren vid 3, men tog igen det, vaknade vid halv 1. Nytt rekord för mig!! Slog det gamla med en timme. :P

Sen har jag inte gjort så mycket, pluggat, vilket jag behöver göra... Ta igen allt jag missat under veckan.

Nu ska jag kolla på playa del sol! :)

//Josefin♥


Bakar maränger

Hejsan!

Nu är jag frisk! Äntligen! :D

Idag har jag ändå inte gjort så mycket... Men nu håller jag på och bakar maränger! Tänkte göra marängswiss i kväll, men hade inga maränger hemma, så det fick bli att baka några. :p Får se om det kanske blir någon fin bild på dom som hamnar här sedan. :)
Kollar även på handboll, Alingsås spelar, och iaf en av våra Stenungsundskillar har fått vara inne och spela! :D

//Josefin♥

Nu så börjar det bli bra...

Dag 5. Förhoppningsvis var detta sista dagen jag bara låg och vilade mig under denna sjukdom. I morgon ska jag ta det lugnt, men ska även försöka få lite skolarbete gjort. Har ju missat massor efter en hel vecka sjuk, vilket inte är speciellt bra... Nu gäller det att jobba snabbt och ordentligt! ;p



//Josefin♥

Vill bli frisk!

Har varit sjuk hela veckan nu... Igår var det riktigt illa, orkade inte göra någoting. Låg bara i sängen och vilade och sov. Klarade inte av att titta på tv eller läsa eller något sånt. Inte ens alvedon hjälpte... :(
Idag mår jag lite bättre, men är fort. sjuk. Sjukdomen kommer ifrån torsby, 2/3 av vårat lag har blvit sjukt! Vi är 9 spelare, och 6 har blivit sjuka! Dumma Torsby-baciller!

//Josefin♥


Det sägs att ovan molnen....



//Josefin♥


Sjuk...

Ush, har blivit sjuk... Har huvudvärk, feber och halsen bränner. Det är inget kul... "/ När jag vaknade i morse hade jag världens huvudvärk och äcklig hosta och kände att jag behövde stanna hemma. Och det var tur, för det blev sämre. Somnade om halv 8, då jag gick och lade mig. Vaknade vid 11, med orolig sömn. Då mådde jag pest, och tog en alvedon. Sen har jag vilat, måste bli frisk tills på onsdag för då spelar vi match mot höfers... :) Håll tummarna!

Någon från klassen som kan tala om vad som hänt i skolan idag??

//Josefin♥


Torsby!

Hej !

Känns som om jag ofta börjar mina inlägg med detta men måste ju sägas, förlåt för den dåliga uppdateringen...
I helgen har jag varit uppe i Värmland och spelat steg 2 i SM i handboll. Åkte upp direkt efter skolan i fredags. Åt på resturang hörnan i Åmål. XP Åkte bil tillsammans med Anna med föräldrar. :) Vi var väl framme runt 8, halv 9. Då åt vi kvällsmat i klubbstugan och sedan åkte vi till skolan där vi skulle sova. Lekte massa lekar, och gick och lade oss kl.12. I går gick vi upp vid 7. :P Men sov faktiskt bra för att vara på en luftmadrass första natten.... Åt riktigt god frukostbuffé, och spelade första mot Torsby. Förlorade med 20-8, men jag spelade bra och lade mål! :) Sen åt vi lunch och vilade lite innan nästa match mot Sport från Frölunda. Den förlorade vi med 23-11, tror jag... Spelade bra första 20minutrarna, men sen skadade sig två av våra huvudspelare, en målvakt fick komma in och spela utespelare och jag fick spela 9-metare... Men, men...

Vi åkte hem direkt efter vi duschat. Stannade allihop och åt på Burger King i Nyäng, sov skönt i bilen, var grymt trött. :P När jag kom hem vid 9 gick jag och lade mig, somnade vid halv 10, och vaknade i morse vid 9. Haha, sov alltså 11 ½ timme! Men det var skönt!
Idag har jag städat, pluggat och ätit god söndagsmiddag på sjömagasinet med farmor och farfar, faster och farbror och familjen som en sen födelsedagsmiddag för farfar. :)

//Josefin♥

FREDAG !!

Vad jag har längtat efter denna dagen! Åh, vad härligt med en helg framför sig! Kvällen börjar med träning, sedan blir det mysa hemma i soffan med föräldrarna. ;)

Imorgon morgon vid kl.8.15 ska jag klippa mig, och sedan åker jag direkt till mormor och morfar i Hindås. Ska tillbringa min helg där för att vila upp mig, och ha det mysigt. :)

Hoppas ni får en trevlig fredags kväll ! :)
//Josefin♥

Snowing

God morgon!

Idag skulle pappa mot stora höga så fick sova en timme längre! :D Idag är det kort dag, slutar halv 1, vilket är jätteskönt!

Det snöar här, ingen tung snö som lägger sig, utan den yr mest i luften. ;P

//Josefin♥

Hemma från träning

Kvällen har jag spänderat på ica kvantum arena i metropolen Stora Höga. ;) Först var vi ute och sprang, det var riktigt motbjudande. Kallt, mörkt och benen kändes tunga... Och tyngden i benen fortsatte på träningen. Det gick inte så bra, verken med konditionen eller bollkontrollen. Hoppas det bara var idag, för nu måste vi vara på topp, nästa helg bär det nämligen av till Torsby för steg 2 i SM. Det ska bli kul med en helg med tjejerna och handboll! :D

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat som man ska efter träning och sedan blir det nog lite matteräkning och sedan SÄNGEN! ;)

Ha det bäst !
//Josefin♥


Picnik

Hej!

Fick en sida av Evelina idag, har aldrig riktigt fattat hur alla lyckas lägga till sina grejer på sina foton, och jag antar att jag är den sista som hört om denna sida, men men... :p picnik.com heter den och du behöver inte vara medlem eller något, vilket är bra tycker jag. Vissa grejer kostar pengar, men på dom står det premium, så det är inte svårt att se vilka de är. :)



//Josefin♥

Kina

Tema-dag nummer 2 idag då. Lars har lyckats bli sjuk så jag får jobba själv med våran wikis. Har kommit rätt långt, och har massa bra fakta om barn i Kina. x) Det är hemskt att barn har det så dåligt i andra länder, vi har väldigt tur som har det så bra!

Dagens outfit:
Lila tunika - Gina Tricot
Färgglad sjal -  Egypten :)
Svarta leggins - Ullared
Stövlar - Dinsko
Klocka



//Josefin♥

Tro & Tvivel

Sitter nu hemma i mörkret och pluggar... Just nu håller jag på med engelska bokrecensionen, som inte är speciellt bra... Måste verkligen göra den bättre! Sen ska jag se om jag hittar mer fakta om Kina till temat, jobba matte, plugga till spanskaprovet och så läser vi i svenskan så det ska jag nog ta och göra ikväll.. Inte världens roligaste kväll om man säger så.. "/

Dagens låt blir idag vår älskade Håkan Hellström och låten Tro & tvivel.


//Josefin♥


Tema-dagar

Sitter i skolan och har rast. Tisdag, onsdag och torsdag har vi tema-dagar. Vårat lag har temat barnens rätt, 7:orna jobbar om här på skolan, 8:orna om Europa och vi 9:or om världen. Jag jobbar tillsammans med Lars, vi gör en Wiki om Kina. Får se hur den blir i slutändan... Än så länge har vi inte kommit så långt, men en bra början har vi... ;)

//Josefin♥ 

Egypten !

Hejsan!

Förlåt för min dåliga uppdatering sedan jag kom hem från egypten..

Hade iaf en otroligt härlig vecka med massa sol och bad. Vi låg både vid poolen, och nere vid stranden. Stranden tillhörde grannhotellet, men det var typ samma hotell, så vi fick gratis solstolar och drinkar. ;) Bryggan gick över revet ca 10m, och när du kom i havet gick det bara att ligga och snorkla. Det var riktigt härligt ! Tyckte det först var lite läskigt att vara så nära alla fiskar, och är rädd för havet, det är så stort. Tänk om en haj skulle komma bakom mig ! :S Men ju längre det gick, dessto mer trivdes jag i vattnet ! ;) Såg massa fina fiskar, i alla möjliga färger! Trodde inte det skulle vara det, utan bara vanliga gråa, men där hade jag fel, vilket var bra ! ;)

Poolområdet var fint, en pool var så djup som 3,45m. Den andra var 1,45m, den var även den stora som gick att simma runt i. På andra sidan, eller på något sett låg en annan pool där allt hände i, vatten- gympa och polo, t.ex. som jag var med på. Gympan var kul, ett tag var det bara jag och en kompis, men vattenpolo var inte min sport.. Det gick inget vidare, satsar nog på handbollen istället. :P 

På kvällarna hade de shower på hotellets scen, och en kväll var det danstävling. Detta var första kvällen jag tittade, men de andra hade sett några kvällar innan, och hade bestämt med en av showgruppens killar att de skulle dansa, men så kom den andra och bjöd upp mig !! Haha, tänkte att jag kommer aldrig träffa dessa folket igen, förutom då syskonen Linell, men för dom spelade det ingen roll. Hade jättekul! Den roligaste kvällen måste jag nog säga. Min danspartner kom från ukraina, och vi var kanske inte bäst, ingen av oss kunde dansa speciellt bra, men men, huvudsaken är att man har roligt! ;) Vi kom sist, Malin och hennes danspatner Joseph kom tvåa och ett ryskt par vann. Det var fel, någon av oss både vinna! xD

På fredags natten åkte jag och mamma in i landet, och besteg moses berget. Gick 6km och sedan ca 725 trappsteg upp till toppen i kolmörker. Det ända som syntes var ljuset från alla lampor. Jag kan ju säga att vi var inteensamma, vår lilla grupp på 10personer. Det var rätt många, har svårt att gissa, men kanske runt 1000personer... Uppe på toppen var det kallt, nästan som hemma i Sverige. Frös i min sveakofta, men vi hyrde en filt så lite varmare blev det med den. Det var ända gången under resan som jag var sugen på varm choklad eller te... xp Uppe på toppen fanns en moské och en kyrka och vi såg platsen där de tror att Moses fick de 10 guds buden. Sedan gick vi ner hela vägen igen, och väl nere gick vi i Catarina klostret och tittade på t.ex. det prinnande trädet som bara finns där och kan inte växa någon annanstans i världen. Det är rätt häftigt ! Men var samtidigt så trött då, hade ju varit uppe hela natten och vandrat, och vår guide pratade inte den bästa engelskan, så lyssnade inte så noga. ;p På bussen hem låg alla och sov som stockar !


//Josefin♥

RSS 2.0