Julaftons förmiddag

God jul alla kära läsare! Hoppas eran julafton har börjat bra, det har min! Igår gick jag och lade mig kvart över nio så var rätt utvilad i morse. Hela familjen inklusive mormor och morfar åt frukost tillsammans bestående av tomtegröt och vörtbröd. Sedan åkte jag, mamma, m&m till kyrkan och gick på gudstjänst. Den är väldigt fin och enkel, prästen pratar om julevangeliget och barn får komma fram och ställa upp djur och människor i krubban.
  På vägen hem träffade vi en galning på vägen så vi körde ner i diket. Men han stannade iaf och hjälpte oss att komma upp. Han och ca tio personer till. Hehe, tog kanske tio minuter, men det löste sig.

//Josefin♥

Julbakskväll!Dagen före julafton. Har haft en mysig kväll med julbak och mini julbord. Mormor, morfar och farfar var med, men nu har farfar åkt hem. M&M ska sova över.
Jag har bakat kolor täckta med choklad, Emilia håller på att göra pepparkaks cupcakes och tryffel. Bilder på bakverken får ni troligtvis se i morgon när de är upplagda fint på fat. Familjen har även städat hela huset så nu är det julefint!
Ska gå och lägga mig tidigt, känner mig utmattad från natten och dagen... ♥

//Josefin♥

Jag kommer sakna dig! ♥

//Josefin♥

Knäck-äpple och fudge.

Hade det jättemysigt med Jullan. Först hittade jag mina julklappar så det är bara att slå in allt så är jag klar sedan! Gick sedan Fredsgatan upp via Avenyn till Liseberg. Gick runt där och kollade på allt och hittade julstämning. Det som är bäst där förutom att se på allt som har med julen att göra är maten. Vi åt churros, spanska våfflor med kanelsocker. De var som gigantiska pommes frites och gick att äta med vantarna på. Händigt och gott! Köpte mig ett knäck äpple (en tradition) till efterrätt och Julia brända mandlar som jag fick smaka på. Att ta med hem köpte vi fudge i smakerna vanilj, vanilj med vit choklad och valnöt och lönnsirap. Den första var god, och hoppas de andra är lika så.
Nu ska jag gå och lägga mig tidigt så jag är uppladdad inför skol-SM imorgon som spelas i Lisebergshallen. Ska bli spännande och spela riktig match med detta laget, har absolut ingen aning om hur det kommer att gå...
Efter skolan ska jag gå och hälsa på kussarna och Charlotte. Ska lämna ljus och säga god jul. Fick inte träffat dem på julgranshuggningen och den 26 är jag i Lund... Men får mysa imorgon istället!

//Josefin

Ikväll väntar mys !

Maten igår var supergod och det var lika mysigt som det har varit de andra åren. Min favorit var deras egna inlagda sill som var en blandning av massa i typ creme fraiche aktig sås. Åt även ris a la malta för faörsta gången, och det var gott. Smakade ungefär som risifrutti. När vi ätit upp kändes det som magen skulle spricka, hehe!
   Hem och kollade på Sverige - Norge som vi hade spelat in. Tyvärr vann ju inte Sverige, men tycker att de har varit grymma hela turneringen i genom och ska vara stolta!
   Idag har vi haft två lektioner, först var det gympa på friskis & svettis turion då vi boxades. Det var skoj, har aldrig gjort det innan! Efter när jag skulle måla mascara gick det knappt för händerna skakade. Sedan tillbaka till skolan och hade oseriös historia lektion med ett fråge-quiz. Nu har vi en ännu mer oseriös datorkunskapslektion där vi har två redovisningar; en om tonfisk och en om snö. Där får jag bland annat veta exempel på hur man kan ha kul i snö och vad det kan vara i snön om den är gul...
   Efter skolan ska jag hälsa på farmor, sedan tillbaka in till stan för att köpa de sista julklapparna och sist till Liseberg med Jullan. Åh, det ska bli så mysigt! :) <3

//Josefin♥


Soon it's christmas!

Nu är det snart julafton! Har under helgen tagit fram allt mitt julpynt och igår satt jag och pysslade. Något som vi inte längre får göra i skolan, så det var mysigt att få göra det lite iallafall. Idag har jag städat iordning i gaderoben, så nu kan jag faktiskt gå där inne utan att trampa på något! Kan säga att det var längesedan sist...
Egentligen skulle jag iväg till Hisingen och spelat matcjh, men den blev inställd p.g.a. att massa i laget är sjuka, bl.a. våra tre målvakter. Jag får vara hemma och ladda upp inför julbordet på tofta istället. Åh, det ska bli så gott! Älskar hela grejen med julbord; maten, musiken, umgänget, känlan... Detta har jag gått och längtat efter sedan förra årets julbord. ;) Ska nu se till att jag inte äter för mycket till lunch så jag är riktigt hungrig till ikväll!

//Josefin♥

RSS 2.0