Tisdag

Skolan idag som vanligt. Hade matte, spanska och tanter från tandläkaren kom och flourlackade och pratade om tobak. Efter lunch hade vi no och kval.

När jag kom hem tog jag med Engla ut och promenaerade runt Aröd. Hade med mig min lilla blåa kamera. :) Det började med molnigt och skyggt, men sen klarnade det och när jag var påväg hem var det blå himmel och härligt! Det var riktigt skönt att komma ut, kände att jag varit dålig på det nu det sista...

När jag kom hem pratade jag med mormor och morfar i telefonen och jag och pappa åt mat tillsammans. Spelade gitarr, Melissa Horn med New York, den bra låten som mina ihålliga läsare fick lyssna på en period. Pratade även med Anna i telefonen eftersom hon inte mår så bra och inte varit i skolan. Då måste jag ju dela med mig av dagen till henne!

Angående språkresan så löste sig allt idag. Jag fick första valet till St. Julians. Så jag åker den 16:e juni och är borta 3 veckor. Det kommer förhoppningsvis bli riktigt nice! :D

Nu sitter jag och kollar på frölunda, det känns inte som om det finns något ljus i tunneln, men man ska inte sluta hoppas förrän domarn blåser av matchen... Men 4-0 på bortaplan när mer än halva matchen har gått... Det känns svårt. 4-1 nu, kom igen!!!

Måste även plugga på hemkunskap inför provet imorgon. Ojoj, orkar inte. :p

2dagar till rödspätte! :D
//Josefin♥

språkresa

Har haft en svängande dag idag. Började helt okej, men sen har det gått upp och ner och ner och ner.... och nu lite upp. Bokade en språkresa till Malta i höstas, till St. Pauls Bay. I förra veckan fick vi ett mail om att det var för få som hade anmält sig och den blev inte av. Då letade jag upp nya datum och kände mig väldigt flexibel... Men sen visade det sig när pappa ringde idag att ingen resa gick dit...
Blev väldigt besviken som ni kanske förstår. Så har gått runt hela dagen och funderat över hur jag ska göra. Har kollat upp både resa till Brighton i England, Gozo som är en miniö utanför Malta, men som fort. tillhör det lilla landet i Medelhavet. Men jag tycker det verkar lite öde, och inte så mycket shopping o.s.v.
Den andra stora, eller kanske den största språkrese staden på Malta är St. Julians, men har varit osäker eftersom det pratats så mycket om att det är festställe och sånt så har jag inte haft sådan stor lust att åka dit. Känner mig inte som en festprisse... Men nu har jag läst om det och märkt att det ligger nära shopping och bad. Och jag behöver ju inte välja att festa, och människorna som åker dit är inte alla bara fjortisar. Jag kan ju faktiskt välja vilka jag vill umgås med och inte.
Så i morgon ska pappa ringa och kolla om de tiderna som jag nu valt till St. Julians finns. Håll alla era tummar åt mig då snälla, så att jag slipper med mer krångel med min språkresa nu. :) 

Förhoppningsvis kan min dag förbättras mer nu om ifk gbg vinner mot Helsingborg. Det vore ju underbart!

3 dagar till rödspätte! :D

//Josefin♥

frölunda....

Kollade på hockey hemma i soffan. De förlorade hemma med 3-2. Nu står det 3-3 i matcher och de MÅSTE vinna på tisdag borta i linköping, annars är det adjö för denna säsongen.... Men om de krigar och har vilja så är allt möjligt!

Nu ska jag ta och lägga mig, läsa lite hemkunskap, konsumentekonomi, som vi har prov på på onsdag... Får se hur det går. Får se hur mycket jag orkar, annars kanske det blir engelska bok istället, watermelon. :)

//Josefin♥

Muuu

Hej!

Ställde om klockan imorse. Vaknade klockan 9, som då egentligen är kl. 8. Åt frukost, sedan åkte jag och mamma till kyrkan för att gå på gudstjänst. Det var därför jag behövde gå upp så tidigt. Den var rätt seg, prästen stod och försökte definera ordet upp. Haha, man kanske inte säger att man ska upp till Stora Höga eller Stenungsund, men du säger ofta att du ska upp till Stockholm. :p Kanske inte den bästa predikan jag hört.

Nu sitter jag och håller på med teknik arbete. Vi ska skriva en uppsats om hur en produkt tillverkas. Jag skriver om filmjölk. Började idag, och har faktiskt hittat lite fakta, mer än mjölken kommer från kon. :p

Hoppas ni har en bra söndag! :)
//Josefin♥

Match mot kropps

Hejsan!

Hoppas dagen varit bra. Det har min varit, som den brukar när jag har fått spela handboll! ;) Spelade match hemma mot kropps. Det är ett riktigt bra lag, och vi visste att vi skulle få kämpa. Och det gjorde vi också! Efter 1:a stog det 8-10 till dem. När vi gick in igen tappade vi och när tränarna tog timeout så låg vi under med 13-19... Men då vaknade igen och de vann bara med 21-23! Så vi gjorde en grym insatts och är nöjd. Hade velat trycka in en boll i mål också, men sparar dom till rödspätte nu istället.

Eftermiddagen har jag laddat över musik till mobil, mp3 och ipod, kollat handboll där drott vann över Alingsås. Max som spelat i shk var med och spela, vilket alltid är roligt! Farmor och farfar kom även och hälsade på och åt här.Nu ska jag kolla på jakten på julia och släcka alla lampor, det ända som jag har på är tven. :)

//Josefin♥


Hoppsan!

Har fått en lill kusin! Han kom i onsdags. En liten Ernst! :D Har du två kusiner. Men kommer inte få träffa någon av dem förrän 30:e april, då vi ska upp och hälsa på! Längtar redan...! Linnea är nu 2½ och pratar, men är inte så mycket för telefoner, men i verkligheten pratar hon på! Hon har fått stockholmsdialekt, hehe. :p

Nu ska jag snart iväg och träna, i morgon har vi match mot kropps kultur hemma i Stora Höga. Sista matchen för säsongen. Sedan är det bara rödspette kvar. Åker om mindre än 1 vecka, på torsdag. Ska bli grymt! :D

//Josefin♥

Dagens låt

Jag fick höra denna låt av min underbara vän Julia som har otroligt bra musiksmak. <3 Melissa Horn heter artisten, hon har fantastisk röst och hennes låtar är så mysiga, precis vad jag gillar! :)

Melissa Horn - New York


//Josefin♥

Första löpningen 2010

Hej!

Varit i skolan idag, varit väldigt lugn dag. Först matte, sedan spanska som man inte gör spec. mycket på plus att vi såg på film en stund också. SO då vi ser en film om Adolf Hitler. Lunch, hamburgare! Var hungrig så då var det bra att det var en ätbar lunch. Under eftermiddagen var vi på filmföreläsning. Vi fick lära oss alla vinklar och hur filmer är uppbyggda. Det var intressant, men lite segt. Fick sitta i obekväma stolar och lyssna på en man i 2timmar.

När jag kom hem hjälpte jag Jennifer med hennes handbollslektion hon skulle ha för klassen. Gav henne förslag på polack och lång anders, två växlar. ;) Sedan kollade jag klart på Oliver Twist, den 6h långa serien jag lånat av min so lärare. Den var helt okej, men inte så bra skådespel och den var lite för lång.... Läste sedan lite.

Sedan kände jag att hela huvudet va sådär trött som det blir efter för mycket vila, tv och vara i samma rum för länge. Och fick sådan lust att gå ut och springa så det gjorde jag! Har inte gjort det en ända gång detta decenium än så trodde inte jag skulle ha någon kondis kvar, men gjorde mig själv positivt överaskad. Stannade inte en gång och sprang ca 3km. Riktigt stolt över mig själv faktiskt! ;D

Nu sitter jag här i soffan och kollar på Frölunda - Timrå, T leder med 1-0... Kom igen nu förlunda!

Någon mer än jag som längtar efter detta??//Josefin♥


Ännu en vecka slut...

God kväll!

Träningen blev kul, men inget spel, vi var 8 stycken där. Trodde att hela 95-laget skulle dit, men det var bara 2 därifrån. Vi körde doppboll utan dopp. Helt enkelt passa bollen mellan laget, utan att motståndaren tar den. :p Sedan skott kantlägen, hel- och halvplanskontringar och straff tävling i slutet.

Nu på eftermiddagen har jag gjort absolut ingenting intressant. Tagit det lugnt. Men det är skönt så här på en söndag. Men vid middagen kom pappa med en väldigt bra idé! Jag, Emilia och mamma ska åka till London över Novemberlovet! Vi har bokat och sånt nu ikväll. Är jätteglad!! :D

//Josefin♥

Träna

Hej!

Söndag idag. Hade trevlig dag igår i bolhallen kollade på handboll. 2/3 SHK lag vann så det var kul!
Idag har jag jobbat lite no, genetik och snart ska jag iväg på en extra träning med handbollen. Har blivit utlovat mycket spel, så det är kul. :)

//Josefin♥

RSS 2.0