Astrid Lindgrens värld

Idag har jag tagit mig en tripp till Vimmerby och Astrid Lindgrens världs med mormor, morfar och Linnea. Först 3 timmar dit med en 3åring är en uppgift, men det gick rätt bra. Vi gick runt där inne och tittade på Lottas Bråkmakargata, en show med Emil, en med Madicken och gick igenom en liten by. Den är så mysig, ser ut som en riktg stad fast i miniformat. Sedan gick vi och åt, det blev god lax med färsk potatis och dill och rödlökssås, riktigt god!
Efter lunchen gick vi till neckros- och törnrosdalen dit bröderna Lejonhjärta kommer när de dött, sedan var det pippi för hela slanten, Linneas favorit. Kollade på en pjäs med henne vid villa villekulla, men det börja regna så mycket att vi fick gå in under tak och lyssna på historier de berätta istället, Pippi och hennes pappa. Linnea fick visa sitt pipp plåster för Pippi och då fick hon en kram och puss på kinden. Det tyckte hon var roligt. 
Det var ju skådespelare över allt för alla karaktärer, och de som spelade bäst var helt klart Kling och Klang, poliserna i Pippi. De gick runt i hela parken och var riktigt uppmärksamma och hälsade på alla barnen. De var som de i filmerna.
När vi kom fram regnade det inte, var uppehåll ända fram till halv tre, då himmelen braka sönder och det kom floder, så efter att vi lämnat Villa vilekulla åkte vi ganska snabbt där efter hem. Åt kebabrulle för första gången, gott, men för mycket som alltid när det gäller kebab. Nu sitter jag och kollar på europaleauge kvalet; AZ Alkmaar - IFK GBG, 2-0 så här långt... Kom igen nu BLÅVITT! <3

//Josefin♥ 



Kommentarer
Postat av: mamma

vad gulliga ni är när ni båda kikar in i fönstren. puss mamma

2010-07-30 @ 11:19:01
URL: http://pastamedpesto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0