gamla ullevi bör behålla ståplatserna

Står här och diggar till dirty diana och beat it med Micheal Jackson. ;) Kopplar in dator i mitt högtalarsystem så kan jag använda spotify med bra ljud! :)

Fick sluta vid halv elva i dag! Hade två lektioner. So först där vi tittade klart på flyga drake, och sen svenska där vi fick lyssna på några argumentationer, men jag har redan gjort. Gjorde i måndags, var för mer idrottslektioner. Man fick inte välja ämne och om man var för eller imot själv, utan det valde läraren. Men det gick bra, hade bra argument. ;p Sen fick vi tillbaka våra argumenterande texter. Där fick vi välja ämne själv, skrev att jag tyckte de borde behålla ståplatserna på gamla Ullevi, fick MVG-, är nöjd. :)

Här får ni som vill läsa min text om ni vill; 

Gamla Ullevi bör behålla ståplatserna

 Jag tycker att de ska behålla ståplatserna på gamla Ullevi. När klacken står och hoppar och hejar skakar det i husen på andra sidan Mölndalsån, detta för att den är felkonstruerad. Det är väldigt dåligt att de bygger en ny arena med ståplatser och så håller den inte för hoppning.


 När du är på arenan nu och tittar på en fotbollsmatch är stämningen och känslan på topp. Klacken som studsar och sjunger ger en härlig känsla. Om de hade behövt sitta ner istället tror jag det inte hade blivit det samma.

 
På intervjuer efter en match kan spelaren säga att publiken är som en tolfte spelare, och så känns det verkligen. Ju mer åskådarna och hejarklacken hejar på laget nere på planen, desto bättre spelar de. Tänk om klacken skulle behöva sätta sig ner, stämningen skulle sänkas och spelarna hade fått mindre peppning och därför spela sämre. Då hade kanske inte guldet varit på väg hem till Göteborg! Det måste ju finnas någon anledning till att IFK Göteborg inte förlorat en enda match på hemmaplan på gamla Ullevi under säsongen.

 
Känslan och spelarnas brillianta spel som leder till vinster och topplacering i tabellen påverkar även ekonomin. Mer människor vill gå och se fotboll när favoritlaget vinner, när det är klass på spelet och stämningen är hög. När mer personer kommer och ser på fotboll, säljs mer biljetter och intäkterna ökar. På så sätt får klubben och Göteborgs stad mer pengar. Med pengarna kan staden förbättras, eller så skulle de kunna bygga om arenan så att den är tillräckligt stabil för att hålla för skutt. Klubben kan lägga pengar på att förbättra klubben, och deras ungdomssatsning. De hjälper oss ungdomar att komma ut och röra på oss och att tycka fotboll och sport är kul.

 
Anledningen till att ståplatserna kanske försvinner är för att det skakar i husen på andra sidan ån under match. De boende säger att det känns som det är en jordbävning som sker. Att de inte kollade upp detta innan de byggde en stor arena, för många miljarder. Kanske kan de bofasta ha överseende tills en vettig och billig lösning hittas som gör att både de och ståplatsinnehavande blir nöjda. Det är match ungefär en gång i veckan, oftast mindre, mellan april och oktober. Det är femton till tjugo matcher med allsvenskan, Europa matcher och cupen över hela säsongen. De bofasta vet när matcherna spelas, kan de inte se till att vara någon annanstans under de två timmarna. En möjlighet är att gå och uppleva den fantastiska stämningen på arenan.

 
Att finna en lösning till detta problem som gör båda parterna belåtna är nästan nödvändigt. Det vore synd om arenan tappade lite av sin charm, vilket skulle ske om ståplatserna skulle bli sittplatser. Inte heller ska befolkning som drabbas behöva bo kvar i sina hus där lamporna vajar.

Vad tyckte ni som orkade läsa? :)

När jag kom hem vid elva började jag baka bullar som jag sedan gick ner och gav till farfar, för han gillar bullar, och får inte det så ofta längre... Tänkte vara ett snällt barnbarn. ;D Han blev glad! :) <3

Nu ska jag ta och fortsätta dansa till min bra spellista och börja städa mitt rum så det är fint när jag lämnar på söndag! (fast jag har nog hunnit stöka ner det tills dess.... :p) Jag ska nämligen åka upp till Stockholm för att praoa på söndag, ska vara på min kusins förskola och även bo oss kusse och moster. :) Det ska bli riktigt kul! :D

//Josefin♥


Kommentarer
Postat av: Malin

Tack :) Dom är mina, haha. Köpte second hand och tryckte ut glasen. Lite mordiskt kanske.

2009-10-08 @ 16:47:11
URL: http://mrswolf.blogg.se/
Postat av: matilda

jag läste! jättebra :o jag fick VG+ :D

2009-10-08 @ 17:00:09
URL: http://punkget.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0